Anne, mama van vijf, is met het hele gezin meter van Bay uit Vietnam

Anne vertelde in het magazine Goed Gevoel hoe ze meter werd van SOS Kinderdorpen: "Als mama van vijf vind ik het heel belangrijk om mijn kinderen bewust te maken dat er kinderen in de wereld zijn die het minder goed hebben dan zij. Daarom wilden we eigenlijk al heel lang de stap zetten om meter te worden."

Ontdek ook ons SOS Kinderdorp in Dien Bien Phu, Vietnam

Gedaan met goede voornemens. We doen het gewoon!

"Bij onze goede voornemens voor het nieuwe jaar dachten we: nu doen we het gewoon. Zo zijn we sinds januari met heel het gezin meter van het tienjarige Vietnamese meisje Bay. Voor mij was het belangrijk dat we een land kozen dat we ook met de kinderen zouden kunnen bezoeken. Daarom viel ons oog op Vietnam. Dat is een redelijk stabiel en veilig land om naartoe te reizen."

Een briefje schrijven vinden de kinderen fantastisch

Anne, met het hele gezin SOS meter

"Bovendien verloopt de communicatie met dat land ook vrij makkelijk. Dat was nog een reden voor ons om te kiezen voor Vietnam, omdat we absoluut wilden dat onze kinderen ook brieven konden schrijven. Dat vinden ze echt fantastisch. Soms halen ze zelfs een centje uit hun spaarpot om aan de brief te kleven. Dat is zo aandoenlijk. Het is ook heel waardevol om daarna samen die briefjes te lezen en hun op die manier te vertellen over ontwikkelingshulp."

Een belangrijk educatief verhaal

"Dat hele sociale en educatieve verhaal erachter vind ik van zeer groot belang. Uiteindelijk is de leefwereld van de kinderen daar ook helemaal niet zo verschillend van de leefwereld van onze kinderen hier. Ze gaan ook naar school en ze willen toch ook graag een soort van opvoeding krijgen. Wat is dan één euro per dag als je weet dat je daarmee een kind kan helpen?"

Wat is dan één euro per dag als je weet dat je daarmee een kind kan helpen?

Anne

"Het is maar een druppel op een hete plaat, maar het geeft mij het gevoel dat ik toch een klein beetje help aan een betere wereld. Ik kan er niet mijn hele geweten mee sussen en het is niet veel wat ik doe, maar beter iets dan helemaal niets."

Als je meer wil lezen over Annes meterschap of haar leven als moeder van vijf kinderen, kan je terecht op haar blog 'Mama van vijf'.

Word net als Anne en haar gezin SOS meter en geef een kind voor één euro per dag opnieuw een thuis en een toekomst.

Word nu meter of peter
Related stories