En de winnaar is… Iedereen!

In het SOS Kinderdorp in Bakoteh (Gambia) is Moederdag zoveel meer dan een cadeautje voor mama. Een hele dag lang doen SOS moeders en kinderen optredens en wedstrijdjes. En op het einde van de dag gaat iedereen met een prijs naar huis.

Repeteren repeteren…

Weken op voorhand slaan de tien SOS families van het SOS Kinderdorp Bakoteh aan het repeteren voor Moederdag. Liedjes, dans, toneel, zowel de SOS moeders als de kinderen steken er samen hun hart en ziel in. “Alle huizen waren de afgelopen weken extra levendig”, lacht Cordelia Pratt, sociaal assistent in het kinderdorp. Een uitstekende manier om kinderen te steunen in het ontwikkelen van diverse talenten.

Iedereen met een prijs naar huis

Doorheen de dag wordt de ene prijs na de andere uitgereikt. Welke familie zong het mooiste liedje? Wie heeft altijd de properste kamer? Welke moeder wordt er verkozen tot ‘Moeder van het Jaar’? De dertienjarige Anna won de trofee voor ‘lekkerste cake’ en vond het een geweldige dag: “Ik heb zoveel plezier gehad vandaag. Ik kijk al uit naar de editie van volgend jaar!”

Ik heb zoveel plezier gehad vandaag

Anna, winnares van ‘Lekkerste Taart Award’

Gejoel en gejuich

De dag zelf nemen de gezinnen het in een gemoedelijke sfeer tegen elkaar op. “Elke familie geeft op haar beurt een optreden, een mengeling van traditionele en internationale dans, zang en toneel. En veel gejoel en gejuich, want Ieder optreden wordt luid aangemoedigd door de andere moeders en kinderen.

Zorg ervoor dat kwetsbare kinderen Moederdag kunnen vieren.

Steun maandelijks