High-five vanuit Bangladesh

Stuur jij wel eens post naar je petekind? De tweejarige Fien uit Amsterdam stuurde haar leeftijdsgenootje Rayenna uit Bangladesh een High Five.

Een prachtig gebaar

“Het begon met een brief van Rayenna, met een afdruk van haar handje erin,” vertelt Fiens vader Michiel. “Toen Fien dat zag, legde ze meteen haar handje op de afdruk. Zo’n mooi gebaar, net een high five op afstand.”

Leuk om te lezen dat de belevingswereld van een 2-jarig meisje in Bangladesh nauwelijks verschilt van die van haar leeftijdsgenootje hier

Een briefje terug

“Dat bracht ons op het idee een handje terug te sturen. Fien mocht aan de slag met verf en stuurde Rayenna een handje terug. Door de post die we ontvangen, blijven we op de hoogte van haar ontwikkeling. Het is erg leuk om te lezen dat de belevingswereld van een 2-jarig meisje in Bangladesh nauwelijks verschilt van die van haar leeftijdsgenootje hier."

Vriendinnetje op afstand

“Door onze kinderen tekeningen te laten maken voor hun "vriendinnetje op afstand", kunnen we hen er op een speelse manier van bewust maken dat wat zij hebben niet voor ieder kind geldt. Ik wil dat mijn kinderen opgroeien in een gelukkige en liefdevolle omgeving en ze alles bieden om zorgeloos volwassen te worden."

Door bij SOS een kind te sponsoren kan ik meehelpen om een kind dezelfde kansen te bieden als mijn eigen kinderen.

Iedereen dezelfde kansen bieden

"Gelukkig kunnen wij onze kinderen deze mogelijkheden geven. Maar tegelijkertijd realiseer je je dat er heel veel kinderen zijn die in minder gelukkige omstandigheden leven en van jongs af aan moeten vechten voor hun bestaan en toekomst. Door bij SOS een kind te sponsoren kan ik meehelpen om een kind dezelfde kansen te bieden als mijn eigen kinderen.”

Word net als de ouders van Fien peter of meter en stuur zelf een high five de wereld rond!

Word meter of peter
Related stories