Kim Gevaert, een tiental jaar meter van Pascal uit Bukavu

Kim Gevaert vertelt in het magazine Goed Gevoel hoe ze een tiental jaar geleden meter werd van een SOS kind. "Ik zat toen op het hoogtepunt van mijn carrière als atlete. Alles verliep zo goed dat ik de behoefte kreeg om iets terug te doen."

Ontdek ook ons SOS Kinderdorp in Kinshasa (DR Congo)

"Als SOS meter geef je een kind een toekomst"

Een startpunt voor zoveel meer
Het gevoel dat ik iets moest doen groeide. En dus ben ik samen met mijn man beginnen zoeken naar wat we konden ondernemen. Zo kwamen we redelijk snel terecht bij SOS Kinderdorpen en werden we meter van Pascal uit Congo. Dat land was een evidente keuze aangezien mijn man van Congolese origine is. Hij en zijn familie vertelden me al jaren over de problemen daar en met welke moeilijkheden de kinderen er te kampen hebben.

Je geeft dertig euro per maand, maar je krijgt er zoveel meer van terug

Kim Gevaert, SOS meter van Pascal

Een jaar later besloot ik om Pascal te bezoeken. Daarna werd het meterschap voor mij een startpunt voor zoveel meer. Ik werd ambassadrice, zette me in voor meerdere kinderen en bezocht verschillende SOS Kinderdorpen door de jaren heen. Tijdens die reizen zag ik met mijn eigen ogen hoeveel kinderen er in vreselijke omstandigheden leven. Stuk voor stuk hebben ze hulp nodig en als meter kan je dan echt iets betekenen voor hen.

Een echte aanrader
Dankzij SOS Kinderdorpen krijgen die kinderen opnieuw de kans om gelukkig te worden. Je geeft hen een toekomst en tovert opnieuw een glimlach op hun gezicht. Zo droomde Pascal er eerst van om piloot te worden en nu ambieert hij een carrière als treinbestuurder. Door de opleiding die hij nu krijgt, kunnen die dromen ook werkelijkheid worden. Daarom kan ik het meterschap echt aan iedereen aanraden. Je geeft dertig euro per maand, maar je krijgt er zoveel meer van terug.

Je geeft hen een toekomst en tovert opnieuw een glimlach op hun gezicht

Kim Gevaert

Je weet ook wat er met het geld gebeurt en dat het in goede handen is. Bovendien hoop ik om binnenkort met onze kinderen naar daar te reizen zodat ze beseffen hoe goed ze het hier eigenlijk wel hebben. Zo leren ze dat er veel kinderen in de wereld zijn die het met veel minder moeten doen dan zij.

Word net als Kim Gevaert SOS meter en geef een kind voor één euro per dag opnieuw een thuis en een toekomst.

Word nu meter of peter