Larissa is meter van de tienjarige Lizbeth uit Bolivië

Larissa vertelt aan het magazine Goed Gevoel hoe ze haar meterschap bij SOS Kinderdorpen ervaart: "In de toekomst zou ik ze ook graag eens bezoeken in Bolivië, want de liefde die je krijgt, ook al is de afstand zo groot, is ongelooflijk."

Een bizar parcours

"Mijn parcours naar het meterschap is eigenlijk heel raar gelopen. Ik ben verpleegster van beroep en groeide op in een gezin van negen kinderen. Dat zorgende heeft er dus altijd wel een beetje ingezeten. Ook het idee om iemand te helpen, speelde al heel lang in mijn hoofd. Toch was het pas tijdens een concert van Clouseau in december 2014 dat ik dacht: nu doe ik het echt. Daar werd op dat moment reclame gemaakt voor de organisatie Plan, maar die kan je alleen financieel steunen. Ik wilde ook graag pakketjes met speelgoed en kleding versturen naar de kinderen daar."

De liefde die je krijgt, ook al is de afstand zo groot, is ongelooflijk

Larissa, meter van Lizbeth uit Bolivië

De perfecte organisatie

"Na een tijdje zoeken kwam ik terecht bij de perfecte organisatie voor mij: SOS Kinderdorpen. Ik woonde toen nog dicht bij Ronny Mosuse, een van de ambassadeurs, en klopte bij hem op de deur voor wat meer informatie. En zo werd ik meter van Lizbeth uit Bolivië, een land dat me al jaren aantrekt. Ik ben nu ook volop bezig met Spaans te leren zodat ik zelf brieven naar haar kan schrijven.

Bovendien verstuurde ik al twee pakketjes met een pop, borstel, springtouw, schoentjes, kleurpotloden, en nog spulletjes die ze met haar broers en zussen kan delen. Enkele maanden later kreeg ik dan foto’s toegestuurd waarop ze staat te springen met het touw. Dat is zo leuk om te zien. In de toekomst zou ik ze ook graag eens bezoeken in Bolivië, want de liefde die je krijgt, ook al is de afstand zo groot, is ongelooflijk."

Suikerboontjes voor de hele familie

"De eerste keer dat ik een brief van haar las, kreeg ik de tranen in mijn ogen van geluk. Je bent meter, maar toch voelt het alsof je zelf een beetje voor een dochter zorgt. Je helpt dat kindje om naar school te gaan en om iets van haar leven te kunnen maken.

Toen ik haar eerste brief las, kreeg ik tranen van geluk

Larissa

Toen ik meter werd, heb ik zelfs voor heel mijn familie suikerboontjes laten maken met haar naam en de vlag van Bolivië erop. Zoveel betekent dat meterschap voor mij. Ik kan het aan iedereen aanraden, want het geeft echt een goed gevoel dat je een kind kan helpen, ook al is het er maar één."

Word net als Larissa SOS meter en geef een kind voor één euro per dag opnieuw een thuis en een toekomst.

Ik word nu meter of peter
Related stories