Maak kennis met Palasa,
19 jaar en moeder van 7

Portret van een alleenstaande moeder in Kinshasa

De SOS projecten in Kinshasa

Palasa was 19 toen haar vader overleed en haar moeder ziek werd. Toen al moeder van twee, moest ze zich nu ook over haar vijf kleine broers en zussen ontfermen. Zonder inkomen zag hun toekomst er somber uit.

Zeven kinderen en geen inkomen

Palasa zat in haar tweede jaar verpleegkunde toen haar vader overleed. Met hun vader verloor het gezin ook hun inkomen. Palasa gaf haar studies op en probeerde voor de zeven kinderen te zorgen. Maar al gauw konden ook zij niet meer naar school. Ze hielden het hoofd nauwelijks boven water. Het was vechten om te overleven.

Er zijn heel veel moeders zoals Palasa die we nog niet kunnen helpen.

SOS medewerker Michael

Een handeltje brengt redding

Via het SOS Familieversterkend programma kreeg het gezin een basis aan voeding en medische zorg en konden de kinderen opnieuw naar school. Palasa kon rekenen op een opleiding en microkrediet om een handel op te zetten in kuis- en schoonheidsproducten. Dat leverde haar een bron van inkomen op.

Terug op eigen benen

Na twee jaar hard werken kon de jonge vrouw haar microkrediet terugbetalen. Ze verdiende voldoende om haar gezin te onderhouden en haar opleiding verpleegkunde verder te zetten. Tot Palasa haar studies afwerkte, zorgde het familieversterkend programma dat de kinderen naar school konden. Vandaag werkt ze in een medisch centrum en staat ze volledig op haar eigen benen.

Er zijn heel veel moeders zoals Palasa die we nog niet kunnen helpen. Jouw maandelijkse gift geeft kwetsbare families kans op een toekomst.

Steun maandelijks
Lees meer over Kinshasa