Mama Fadia: 25 jaar SOS moeder in het SOS Kinderdorp in Betlehem

Klein, maar boordevol liefde

Mama Fadia mag dan klein van gestalte zijn, haar persoonlijkheid is eens zo groot en warm. Haar deur staat altijd open en als je bij haar binnen komt, is het moeilijk om er weer buiten te gaan zonder een lekker kopje thee.

Ik hou van al mijn kinderen

Mama Fadia

34 kinderen, 14 kleinkinderen

“Ik hou van al mijn kinderen”, zegt ze. “Niet enkel van de kinderen die nu bij me wonen, maar van al de kinderen die ik door de jaren heen heb grootgebracht.” Mama Fadia is al 25 jaar SOS moeder en gedurende die tijd zorgde ze voor 34 kinderen. Negen ervan zijn ondertussen getrouwd en er werden al 14 kleinkinderen geboren.

Vertrouwen opbouwen

Momenteel zorgt Mama Fadia voor drie jongens en drie meisjes. Twee van de jongens en twee van de meisjes zijn ook biologische broers en zussen.

Mama Fadia: “Het was erg moeilijk voor ze om hun moeder achter te laten. Logisch ook, want de liefde van hun biologische moeder is onvervangbaar. Maar spijtig genoeg kon ze niet meer voor hen zorgen... Beetje bij beetje liet ik ze zelf ontdekken dat ik er altijd voor hen zou zijn. En na drie maanden begonnen ze me toch te vertrouwen.”

De band tussen moeder en kind is het mooiste wat er is

Mama Fadia

Meer dan een job

SOS Moeder zijn is voor Mama Fadia niet zomaar een job:

“Mijn roeping in het leven is een mama te zijn. Tijdens mijn 25 jaar hier, realiseerde ik me dat die diepe, emotionele band tussen moeder en kind het mooiste is wat er bestaat. De emoties die je kan delen met kinderen waarvoor je zorgt en de glimlach die je op hun gezicht kan toveren, dat is wat mij oprecht gelukkig maakt.”

Geduld is een schone deugd

Volgens Mama Fadia is geduld de belangrijkste eigenschap voor een SOS moeder:

“Geduld is cruciaal. Want kinderen die hier komen wonen hebben een moeilijk verleden. Het is voor hen niet eenvoudig om mij zomaar te accepteren als hun mama. Ik probeer ‘mijn’ kinderen vooral een veilige en warme thuis te geven. Na een tijd merken ze dan zelf dat ik er altijd voor ze zal zijn.”

Wil jij kwetsbare kinderen ook een mama als Fadia geven?

Word meter of peter