Mama Fadia: al 24 jaar SOS moeder

Mama Fadia, al 24 jaar SOS moeder, praat over haar mooie tijden in het SOS Kinderdorp in Bethlehem.

Klein, maar boordevol liefde

Mama Fadia mag dan klein van gestalte zijn, haar persoonlijkheid is eens zo groot en warm. Haar deur staat altijd open en als je bij haar binnen komt is het moeilijk om er weer buiten te gaan zonder een lekker kopje thee aangeboden te krijgen.

Ik hou van al mijn kinderen

Mama Fadia

34 kinderen, 14 kleinkinderen

“Ik hou van al mijn kinderen”, zegt ze. “Niet enkel van de kinderen die nu bij me wonen, maar van al de kinderen in het dorp en al de kinderen die door de jaren heen bij me woonden.”. Mama Fadia is al 24 jaar SOS moeder en gedurende die tijd zorgde ze voor 34 kinderen. Negen ervan zijn ondertusen getrouwd en er werden al 14 kleinkinderen geboren.

Vertrouwen opbouwen

Momenteel zorgt Mama Fadia voor drie jongens en drie meisjes. Twee van de jongens en twee van de meisjes zijn ook biologische broers en zussen.

Mama Fadia: “Het was erg moeilijk voor ze om hun moeder achter te laten. Logisch ook, want de liefde van hun biologische moeder is onvervangbaar. Maar spijtig genoeg kon ze niet meer voor hen zorgen... Beetje bij beetje liet ik ze zelf ontdekken dat ik er altijd voor ze zou zijn en na drie maanden begonnen ze me toch te vertrouwen.”

De band tussen moeder en kind is het mooiste wat er is

Mama Fadia

Meer dan een job

SOS Moeder zijn is voor Mama Fadia niet zomaar een job:

“Mijn roeping in het leven is een mama te zijn. Tijdens mijn 24 jaar hier realiseerde ik me dat die diepe, emotionele band tussen moeder en kind het mooiste is wat er is. De emoties die je kan delen met kinderen waarvoor je zorgt en de glimlach die je op hun gezicht kan toveren, dat is wat mij oprecht gelukkig maakt.”

Geduld is een schone deugd

Volgens Mama Fadia is geduld de belangrijkste eigenschap voor een SOS moeder:

“Geduld is cruciaal. Want kinderen die hier komen wonen kunnen niet zomaar verondersteld worden mij te accepteren als hun mama. Ik probeer ‘mijn’ kinderen vooral een veilige en warme thuis te geven. Na een tijd merken ze dan zelf dat ik er altijd voor ze zal zijn.”

Wil jij kwetsbare kinderen ook een mama als Fadia geven?

Word meter of peter
Sharing is caring: