Sabine Appelmans: “Kippenvel toen ik connectie met metekind ontdekte”

Sabine Appelmans vertelt in het magazine Goed Gevoel hoe ze een unieke connectie ontdekte met haar SOS metekind uit Algerije

Sabine Appelmans over haar meterschap bij SOS Kinderdorpen

"Ik ben zelf op elfjarige leeftijd naar Algerije gereisd voor mijn allereerste buitenlandse tennisstage. De tennisfederatie had ons uitgenodigd om de kinderen daar te leren tennissen. Die reis liet toen een enorme indruk op mij na. Op een dag maakten we ook een uitstap naar Biskra, de poort van de woestijn.

Nu, meer dan dertig jaar later ben ik meter van een elfjarige jongen uit Algerije. In de eerste brief die ik van hem kreeg, vertelde hij mij over zijn bezoek aan Biskra. Dat was echt een kippenvelmoment. Ik heb nog foto’s liggen van de reis en van die unieke plek. Dat ik nu meter ben van een jongetje dat precies hetzelfde ervaart en dezelfde leeftijd heeft als ik toen, geeft echt een heel bijzonder gevoel."

Die eerste brief van mijn metekind was echt een kippenvelmoment

Sabine Appelmans, SOS meter

Wat een toeval

"Toch was het nooit een bewuste keuze om meter te worden van een kindje uit Algerije. SOS Kinderdorpen vroeg mij of ik een voorkeur had voor een bepaald werelddeel of land, maar ik ging ervan uit dat alle kindjes die in het programma zitten hulp nodig hebben. Voor mij maakte het dus niet uit vanwaar het kindje zou komen. Daarom is het wel heel bijzonder dat ik nu net van hem meter ben."

Een fantastisch gevoel

"Het is ook door samenlopende omstandigheden dat ik dan vorig jaar de stap zette om meter te worden. Ik was toen betrokken bij een project waarvan de opbrengt ging naar SOS Kinderdorpen. Zo leerde ik de organisatie beter kennen. Bovendien deed ik dat project samen met Kim Gevaert die al negen jaar meter is. Zij vertelde mij wat het meterschap inhoudt en wat SOS Kinderdorpen allemaal onderneemt en doet ter plaatse."

Met één euro per dag geef je een kind een nieuw leven en een toekomst

Sabine Appelmans

"Toen was ik er echt van overtuigd dat de organisatie goed werk levert. Als ik denk aan hoeveel kansen ik als kind kreeg, dan wil ik dat ook een stukje teruggeven. Het zorgt dan ook voor een fantastisch gevoel als je weet dat je met één euro per dag een kind een hele nieuwe toekomst en leven kan geven."

Word net als Sabine Appelmans SOS meter en geef een kind voor één euro per dag opnieuw een thuis en een toekomst.

Ik word nu meter of peter
Related stories