Waarom SOS Griekenland buitenlands geld nodig heeft

Dat het niet goed gaat in Griekenland, is duidelijk voor iedereen. Net daarom wil SOS Kinderdorpen er helpen. George Protopapas, nationaal directeur van SOS Griekenland, vertelt waarom er hulp van buitenaf nodig is.

Als de internationale transacties worden bevroren, zit alles vast

De schade van kapitaalbeperkingen

Protopapas: Momenteel zijn de kapitaalbeperkingen nog relatief draaglijk in het dagelijkse leven. Maar omdat mensen slechts 60 euro cash per dag kunnen afhalen, is het eerste wat ze ermee willen doen niet meteen SOS steunen. Nog erger zou het worden als de internationale transacties op een gegeven moment worden aangetast. Dan zit alles vast.

Belastingverhoging, inkomstenvermindering

Omdat de belastingen stijgen, verwachten we voor het komende jaar 20 tot 30 % minder inkomsten van onze Griekse donors. Maar tegelijkertijd komen er steeds meer noodlijdende families bij. Voor de gezinnen in onze familieversterkende programma’s wordt het ook enkel zwaarder. Simpele dingen als voedsel, transport en andere broodnodige activiteiten kunnen ze nu al niet betalen, wat als alles straks nog meer kost?

Een zware tol voor de projecten

Daarbovenop wordt onze steun niet opgetrokken, terwijl de kosten voor onze familieversterkende en educationele programma’s alleen maar stijgen. Alles kost 20 % meer. Concreet betekent dit dat we enkel voor de kinderen in onze kinderdorpen al op zoek zijn naar 30 000 euro extra. We kunnen dit niet dragen zonder hulp van buitenaf.

SOS Griekenland kan zonder extra steun niet verder. Help Griekse kinderen en hun families door de crisis.

Doe een gift
Sterke verhalen