Ambassadeurs

Kim Clijsters

Naast ex-tennisster en fulltime-mama is Kim Clijsters ook al jaren ambassadrice voor SOS Kinderdorpen. Sinds 2010 nam ze al aan heel wat initiatieven deel ten voordele van SOS Kinderdorpen.

Kim Clijsters

Kim’s Thank You Games – december 2012

Eind 2012 nam Kim Clijsters afscheid van de tenniswereld met een groots opgezet feest in het Sportpaleis. Naast haar glansrijke carrière was er ook aandacht voor haar sociaal engagement. Kim is al jaren ambassadrice van SOS Kinderdorpen en zette dit samen met haar sponsor Adecco nog eens kracht bij met de overhandiging van een cheque voor het Simbahuis in Liedekerke. Met die cheque konden we zorgen voor nieuwe accommodatie voor onze SOS kinderen.

Kim Clijsters bezoekt SOS Kinderdorp – september 2011

Midden september 2011 kwam Kim de kinderen, moeders en medewerkers in het Belgisch SOS Kinderdorp een hart onder de riem steken. De kinderen hadden een mooi bord gemaakt waarmee ze Kim welkom heetten. Van bij haar aankomst werd ze bestookt door vragen. Kim bleef er heel natuurlijk bij en nam de tijd om iedereen te antwoorden. Ze gaf alle kinderen ook een dikke kus en een warme knuffel, zoals alleen een moeder dat kan.

Wat later, op ronde door het kinderdorp hielt ze halt in het familiehuis van SOS moeder Francine. Een van de kinderen berispte haar evenwel al bij het binnenkomen ‘Je moet je schoenen uitdoen.’ Wat Kim dan ook meteen deed. Kim, zelf ook moeder, was duidelijk onder de indruk. “Als je weet wat je zelf als moeder allemaal doet, dan kan je niet anders dan veel respect opbrengen voor de SOS moeders die al die kwetsbare kinderen met zoveel zorg en liefde omringen.”

Kinderen moeten kunnen opgroeien in een familie waar ze zich echt thuis voelen. Ze moeten er alle kansen en steun krijgen om uit te groeien tot sterke ‘grote mensen’. Wat SOS Kinderdorpen voor hen doet vind ik geweldig.

Kim Clijsters

Kim Clijsters voor SOS in Europees Parlement – november 2010

Dat Kim een groot hart voor kinderen heeft, is genoegzaam bekend. Als ambassadrice bezocht ze al verschillende SOS projecten in België. En ze liet ook al samen met SOS Kinderdorpen haar stem horen in het Europees Parlement op de dag van de Rechten van het Kind (20/11/2010). Kim en haar man Brian rondden toen hun boodschap af met volgend citaat: “Als jonge ouders en ambassadeurs van SOS Kinderdorpen grijpen wij de kans om iedereen hier aanwezig te vragen om verder te blijven werken aan het fundamentele kinderrecht om op te kunnen groeien in een familie. Vandaag, morgen en in de toekomst.”

Plopsaland wordt Kimsland – oktober 2010

Het pretpark Plopsaland in De Panne werd op 17 oktober 2010 omgedoopt tot Kimsland. Daarmee gaf SOS Kinderdorpen het startschot voor de campagne ‘Elk kind heeft recht op een familie’. Tienduizend kinderen beleefden er samen met hun ouders en/of begeleiders een fantastische dag. SOS Kinderdorpen en BNP Paribas Fortis Foundation hadden samen vijfduizend kansarme kinderen uitgenodigd, vijfduizend andere kinderen hadden een ticket gewonnen. Ook de kinderen van het SOS Kinderdorp Chantevent en van het Simbahuis waren van de partij, samen met heel wat SOS kinderen uit Duitsland en Frankrijk.

Aan de infostand van SOS Kinderdorpen hing een symbolische petitie om de campagne te ondersteunen. De kinderen konden de petitie op een originele manier ondertekenen: niet met hun naam maar wel met hun duim! SOS ambassadrices Kim Clijsters en Kim Gevaert gaven alvast het goede voorbeeld.

Kim Clijsters ontdekt het Simbahuis – mei 2010

In 2010 bezocht Kim Clijsters samen met Kim Gevaert het Simbahuis in Liedekerke. Beide sportvrouwen werden er rondgeleid door directrice Nicolina Jorissen. “Ik had wel een beetje schrik voor de reactie van de kinderen“, zegt ze. “Maar uiteindelijk hebben ze heel goed gereageerd. Het was immers best spannend voor hen, zo’n twee BV’s met een aantal persmensen in hun gevolg. Kim houdt van kinderen, dat zie je zo, en ze gedroeg zich dan ook heel natuurlijk en spontaan. Ze was ook heel benieuwd naar de manier waarop we hier met de kinderen werken.”

Bouw mee aan sterke families voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien.

Word familiebouwer