• Home
  • Familiebouwers in actie: Kim Gevaert en haar gezin geven 3 kinderen een thuis

In de kijker Familiebouwers

Familiebouwers in actie: Kim Gevaert en haar gezin geven 3 kinderen een thuis

Kim Gevaert zorgt als mama van vier voor haar eigen prachtige familie. Samen met haar kinderen bouwt ze ook mee aan families voor kinderen die minder geluk hebben dan zij. En daar heeft ze een hele goede reden voor.

kim gevaert en kids

Het belang van een warm nest 

Kim Gevaert: “Ik heb het geluk gehad om te kunnen opgroeien in een warm nest. Daar kon ik uitzoeken wat ik echt graag deed en hoe ik het beste uit mezelf kon halen. Zoveel kinderen in de wereld kunnen dat niet, hebben niemand die hun liefde geeft of onvoorwaardelijk achter hen staat. Daarom ben ik Familiebouwer bij SOS Kinderdorpen”

"Toen ik zag hoe goed de kinderen er werden opgevangen, was ik met verstomming geslagen."

Kim Gevaert, Familiebouwer

Samen bouwen aan de familie van één kind

Voor Kim is haar betrokkenheid bij SOS Kinderdorpen echt een familiegebeuren. "Mijn drie oudsten steunen elk een kind dat opgroeit in een kinderdorp. Twee in DR Congo, het geboorteland van mijn man Djeke, ééntje in Angola. Zo worden ze zich op een fijne manier bewust van het feit dat we hier héél goed leven en dat zo'n warme thuis niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is."

Bezoek aan het kinderdorp

Ik had de kans om één van de kinderen die we ondersteunen te bezoeken in het kinderdorp in Bukavu, DR Congo. Toen ik zag hoe goed de kinderen er werden opgevangen, was ik met verstomming geslagen. Bukavu kreunt al jarenlang onder extreem geweld. Toen ik de verhalen van sommige kinderen hoorde, vond ik het heel mooi dat die toch hun plaatsje vinden in het kinderdorp. Je ziet dat ze er echt kind kunnen zijn.

Kom net als Kim bij ons team van Familiebouwers

Treed jij in de voetsporen van Kim Gevaert? Bouw met ons mee aan sterke families! Met een maandelijks bedrag geef je kinderen die er alleen voor staan eindelijk een plek waar ze gezond groot kunnen worden.

13359 Familiebouwers doen al mee.

Doel 2020: 15000 Familiebouwers voor 40.000 kinderen.

Bouw mee aan sterke families voor kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien.

Word familiebouwer