• Home
  • Explosie in Beiroet: Najwa en haar kleinkinderen proberen de draad terug op te pikken

Families wereldwijd

Explosie in Beiroet: Najwa en haar kleinkinderen proberen de draad terug op te pikken

01/09/2020 - Op 5 augustus verwoestte een verschrikkelijke explosie de stad Beiroet en bleven duizenden Libanezen ontredderd achter. Kinderen verloren een ouder, een vriendin, een geliefde... Onder hen Aya (één jaar oud) en haar broertje Wael (drie jaar oud)*. Hun ouders moesten maar één dag in Beiroet zijn, maar de explosie scheidde hen voorgoed.

Belarus_CV-Borovljani_Katerina-Ilievska_1262 (1)

Mama en papa vermist

Aya en Wael waren veilig thuis toen de ramp gebeurde. Voor hun ouders en grootmoeder sloeg het noodlot toe. Ze waren net in het gebied van de explosie waar ongeveer 200 mensen omkwamen. Aya en Wael's moeder en vader hebben het niet overleefd en hun grootmoeder Najwa raakte lichtgewond.


Het is nu Najwa (50) die voor haar kleinkinderen zorgt en haar best doet om ze door deze vreselijke beproeving heen te helpen. "Niemand kan een moeder of vader vervangen. Het enige wat ik kan doen is proberen er altijd voor hen te zijn." Najwa hoopt zo lang mogelijk gezond te blijven zodat ze voor de twee jonge kinderen kan blijven zorgen, maar ze maakt zich zorgen over de toekomst.

"Niemand kan een moeder of vader vervangen. Het enige wat ik kan doen is proberen er altijd voor mijn kleinkinderen te zijn."

Najwa

SOS Kinderdorpen ondersteunt kwetsbare gezinnen

Net als Aya, Wael en hun grootmoeder moeten veel families in Libanon niet alleen het verlies van familieleden verwerken, maar ook manieren vinden om de ramp te boven te komen.

Onze SOS-teams in Libanon hebben een ontmoeting gehad met Najwa en haar kleinkinderen om hun situatie in te schatten en hen zo de meest geschikte ondersteuning te bieden. In samenwerking met andere internationale en lokale NGO's beoordeelt SOS Kinderdorpen de noden in Libanon, om kinderen en gezinnen te helpen om deze ramp economisch en emotioneel te boven te komen.


*Schuilnamen, om de privacy van de kinderen en hun grootmoeder te beschermen.

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Doe een gift