• Home
  • “Onze SOS peters en meters zorgen er mee voor dat kinderen gelijke kansen krijgen in het leven”

Over SOS Kinderdorpen

“Onze SOS peters en meters zorgen er mee voor dat kinderen gelijke kansen krijgen in het leven”

18/02/2021 - Al zestien jaar is Hilde Boeykens directrice van SOS Kinderdorpen België. En daarnaast is ze ook al zestien jaar SOS meter van Naïm*, een jongen die opgroeit in één van onze kinderdorpen in Marokko.

Morocco-small

En zo kan Hilde de jongen geleidelijk aan zien opgroeien. Want alle SOS peters en meters krijgen twee keer per jaar nieuws over de kinderen, hun kinderdorp en land. “Je volgt de kinderen op de voet en blijft ook op de hoogte van de projecten die we in de regio opzetten”, legt Hilde uit. “Het is een fantastische manier om een ander land en een andere cultuur te ontdekken.”

Concreet steun je met je bijdrage rechtstreeks één van onze kinderdorpen wereldwijd en draag je bij aan de dagelijkse kosten van dat dorp. Je zorgt er mee voor dat de kinderen alles hebben om sterk groot te worden: de liefdevolle zorg van een familie, gezonde voeding, kledij, kwaliteitsvol onderwijs, medische zorgen, leuke spelletjes… Een deel van je bijdrage wordt ook gebruikt om andere projecten van SOS Kinderdorpen te ondersteunen, om de duurzaamheid van onze acties te garanderen en om andere werkingskosten te dekken. Je steunt dus niet alleen één kind specifiek, maar ook andere kinderen die in een moeilijke gezinssituatie opgroeien.

© Quirine Cuyle

Samen bouwen we aan een meer rechtvaardige wereld

Je steunt dus méér dan één kind specifiek, en dat is belangrijk. Waarom? Hilde legt uit: “De afgelopen jaren ontmoette ik heel wat kinderen in onze projecten. Sommigen toonden me trots de brieven en cadeautjes die ze van hun SOS peters en meters hadden gekregen! Je kan de kinderen iets opsturen als je dat graag wil, daar hebben ze veel plezier aan.” Maar niet elk kind ontvangt post. “Zoals in ieder gezin, vragen onze SOS peters en meters daarom om die cadeautjes te delen met de andere kinderen in het kinderdorp. Zo kunnen ze er allemaal van genieten.

“Het is een fantastische manier om een ander land en een andere cultuur te ontdekken.”

Hilde Boeykens, directrice

We geloven op dezelfde manier dat elk kind het verdient om op te groeien met de onvoorwaardelijke en liefdevolle zorg van een familie. “SOS peters en meters zorgen er met hun bijdrage dus niet alleen voor dat één kind specifiek opgroeit op een veilige en liefdevolle plek, maar zorgen er ook voor dat andere kinderen dezelfde kansen in het leven krijgen. Samen vormen ze een sterk netwerk van mensen die bouwen aan een meer rechtvaardige wereld waarin kinderen sterk kunnen opgroeien”, besluit Hilde.


* Schuilnaam om de privacy van het kind te beschermen

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter