SOS Meters en peters

"Be the change you wish to see"

Toen het geweld in Syrië eind vorig jaar een hoogtepunt bereikte en duidelijk werd dat deze oorlog nog lang in de hoofden van de Syrische kinderen zou ronddwalen, hadden mijn man en ik het gevoel dat het tijd was voor actie.

Bouwer Liesbeth

December is voor ons gezin een periode van warmte en gezelligheid. Konden we maar iets doen…al was het maar voor één kindje. En dat deden we…

Je kan zoveel betekenen door iets kleins te doen

Liesbeth

We vertelden niets aan onze eigen kinderen, die 10 en 11 waren, en zochten op de website van SOS Kinderdorpen uit hoe we een aanvraag konden doen om mee te bouwen aan een familie bij SOS Kinderdorpen. Het gesprek met de organisatie maakte een diepe indruk op ons. De toon was bijzonder warm en hartelijk.

Hoewel we ons vaak zorgen maken over het lot van meisjes in sommige delen van de wereld, kozen we voor een jongen. Niet veel later kregen we een vertederende foto van Kayvan*, een knap kereltje van vier jaar dat opgroeit in een kinderdorp in Jordanië, buurland van Syrië. Door de goede zorg van zijn SOS mama en degelijk onderwijs, hopen we dat Kayvan opgroeit tot een fijne jongeman, die opkomt voor onrecht en respect toont voor de vrouwen en meisjes om hem heen.

Onze kinderen waren meteen weg van Kayvan. We hebben dit als gezin ook aangegrepen om te praten over kinderen die in een moeilijke situatie leven, over hoe je je machteloos kan voelen bij conflicten in de wereld maar hoe je ook zoveel kan betekenen door iets kleins te doen. Be the change you wish to see in the world!

In onze keuken hangt een kalender met familiefoto’s. De foto van Kayvan hebben we er met een paperclipje aan vastgehangen en verschuift elke maand mee naar de nieuwe pagina. Op die manier is Kayvan altijd een beetje bij ons. Ondertussen hebben we een nieuwe reisbestemming toegevoegd aan ons verlanglijstje: Jordanië!

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter