• Home
  • Je kan nog steeds meter of peter worden, maar niet meer van één kind

SOS Meters en peters

Je kan nog steeds meter of peter worden, maar niet meer van één kind

23/11/2023 - We laten onze peterschappen vandaag evolueren naar een nieuwe vorm. Het is daarbij niet meer mogelijk om meter of peter te worden van één kind, maar je kan wel nog meter of peter worden van al onze projecten voor kinderen.

Blogpost banner (1)

We contacteren onze meters en peters dit najaar zo persoonlijk mogelijk om hen deze evolutie uit te leggen, via de telefoon als dat lukt en via mail of brief als we geen telefoonnummer hebben of hen niet telefonisch kunnen bereiken.

In de huidige maatschappelijke context voelt het voor ons niet meer juist om persoonlijke foto’s en brieven te sturen van de kinderen in onze zorg naar mensen elders in de wereld, ook al is dat met de beste bedoelingen. Denk bijvoorbeeld aan het groeiende belang van het recht op privacy, de Europese privacy wetgeving (GDPR) en de uitdagingen die wereldwijde sociale media met zich meebrengen. In onze Belgische projecten beschermen we de identiteit van de kinderen in onze zorg al langer op die manier en is dat ook bij wet verplicht. 

"Je kan wel nog meter of peter worden van SOS Kinderdorpen. Alleen niet meer van één kind specifiek."

Hilde Boeykens, directrice SOS Kinderdorpen

Daarom laten we het peterschap nu evolueren naar een nieuwe vorm, waarmee onze meters en peters net zo veel impact hebben. In de plaats van één specifiek kind te steunen, vragen we hen om voortaan alle kinderen die we via onze projecten bereiken te steunen. Onze meters en peters zullen dus geen brieven of foto's meer ontvangen, maar via onze digitale newsletter en magazine blijven ze wél op de hoogte van wat we met hun steun kunnen realiseren. Ondertussen groeien de kinderen natuurlijk gewoon verder op in onze kinderdorpen. Het wereldwijde netwerk van SOS Kinderdorpen verzekert de continuïteit en het goede beheer van deze projecten. Voor de kinderen verandert er dus niets.

Meters en peters die dat wensen kunnen er specifiek voor kiezen om kinderen en families te ondersteunen via onze projecten in het buitenland óf via onze Belgische projecten. Als jij een voorkeur hebt en deze nog niet doorgaf, dan kan dat via de knop hieronder. Natuurlijk kan je er ook gewoon voor kiezen om onze missie in het algemeen te ondersteunen, dan steun je het geheel van de projecten die we vanuit SOS Kinderdorpen België in binnen- en buitenland mee organiseren. 

Ben jij een meter of peter en werd je nog niet gecontacteerd?

We proberen onze meters en peters zoveel mogelijk persoonlijk te contacteren. Alleen hebben we soms geen telefoonnummer of kunnen we mensen soms niet bereiken. Zit jij nog met vragen of wil je ons graag persoonlijk spreken? Bel gerust naar 02 538 57 38 of mail welcome@sos-kinderdorpen.be. 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter