SOS Meters en peters

Maak net als Maren voor één kind het verschil

Wereldwijd groeit 1 kind op 10 op zonder de liefdevolle zorg van een mama of papa. Cam Thinh was één van hen. Nu groeit hij op in een liefdevolle SOS familie in één van onze kinderdorpen in Vietnam. En dat is mede dankzij Maren en haar mama.

Maren

Maren en haar mama zijn samen meter van Cam Thinh

"Maren kon niet wachten om de foto van haar nieuwe Vietnamese 'metebroer' Cam Thinh, mee naar school te nemen", vertelt de mama van Maren. "Volgens de juf van zedenleer had ze al uitgebreid verteld over onze 'gezinsuitbreiding' en nu wilde ze dus ook zo snel mogelijk laten zien welke vriend we in ons hart hebben mogen sluiten. Voor het slapengaan werpt ze hem elke avond een knipoog toe. Ze is apetrots."

Word jij ook meter of peter?

Met een maandelijkse bijdrage vanaf 30 euro geef jij een kind dat er alleen voor staat opnieuw een warme thuis in één van onze kinderdorpen. Je geeft een kind een veilige schuilplaats, de liefdevolle zorg van een familie en alle kansen om gezond groot te worden.

En je doet meer, want wat een kind leert, geeft een kind door. Je geeft een kind de kracht om de vicieuze cirkel van geweld en armoede te doorbreken, voor zichzelf én voor de volgende generatie.

Je volgt je petekind

Twee keer per jaar volg je via een brief en foto de evolutie van je petekind. Je mist geen enkele mijlpaal en ziet je petekind letterlijk groot worden. Zo krijgt je maandelijkse bijdrage echt een gezicht. Als je zin hebt, kan je zelfs een kaartje of cadeautje sturen. En ook een bezoek aan het kinderdorp van je petekind is mogelijk.

Steun je graag een kind in een bepaald land of continent? Liever een meisje of een jongen? Geef het mee in je aanvraag en we doen ons best om aan je wensen tegemoet te komen.

Je steunt concreet

70% van je maandelijkse bijdrage gaat rechtstreeks naar het kinderdorp van je petekind. Toegewijde SOS moeders en begeleiders zorgen dat je petekind niets tekort komt en naar school kan. 10% gaat naar andere projecten voor kwetsbare kinderen en families. De overige 20% zorgt voor een professionele service en een gezonde boekhouding.

Vanaf een totaal van 40 euro per jaar, is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar. Een bijdrage van b.v. 30 euro per maand kost je dus eigenlijk maar 16,5 euro.

Nog vragen?

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter