• Home
  • SOS meter in actie: Cécilie en haar gezin op bezoek in 'hun' kinderdorp

SOS Meters en peters

SOS meter in actie: Cécilie en haar gezin op bezoek in 'hun' kinderdorp

De dochter van Cécilie was eerlijk: eigenlijk had ze wat schrik voor hun bezoek aan het kinderdorp in Battambang. Frida vreesde om er kinderen in zware armoede te zien. En ze besefte dat nog veel kinderen in Cambodja niet de nodige hulp krijgen. Maar ze was ook opgelucht toen ze met eigen ogen zag hoe het kinderdorp de kinderen een liefdevolle thuis bood, dat ze naar school konden gaan, en dat ze veilig konden opgroeien. Het voelde goed dat haar hulp een directe impact heeft op de levens van deze kinderen.

Cecilie Beck

Bouwen aan families voor een heel kinderdorp

Er zijn miljoenen kinderen over de hele wereld die geen ouders hebben die voor hen kunnen zorgen. Als meter of peter geef je kinderen in het hele kinderdorp opnieuw een liefdevolle thuis en de kans om naar school te gaan, zodat ze later op hun eigen benen kunnen staan ', zegt Cécilie Beck. Zo vangen we 73.800 kinderen op, in één van onze 559 kinderdorpen verspreid over de hele wereld. Cecilie en haar gezin steunen specifiek het kinderdorp in Battambang, Cambodja.

Daar groeien de kinderen op bij een SOS moeder, en leven ze er als gezin samen met hun SOS broers en zussen. Een kinderdorp bestaat meestal uit 10 à 15 gezinnen, die elk hun eigen huis hebben. En SOS meters en peters, zoals Cécilie en haar gezin, zorgen ervoor dat deze dorpen kunnen voortbestaan.

“SOS Kinderdorpen creëert een toekomst voor vele kinderen die anders nooit een opleiding zouden krijgen. Nu zie ik dat mijn inspanningen helpen en dat het geld op de juiste plaats terechtkomt."

Cécilie en haar gezin, SOS meters en peters

136 meters en peters doen al mee.

Doel 2023: 1000 nieuwe meters en peters.

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter