• Home
  • SOS Meter Saar: "Heel bijzonder om te zien hoe de kinderen een liefdevolle thuis gekregen hebben."

SOS Meters en peters

SOS Meter Saar: "Heel bijzonder om te zien hoe de kinderen een liefdevolle thuis gekregen hebben."

Saar is samen met haar partner en dochters meter van Adelia. Ze gingen op bezoek in het kinderdorp waar zij opgroeit en zijn trots dat ze er mee kunnen voor zorgen dat een meisje aan de andere kant van de wereld opgroeit in een warm gezin.

Saar - peterschap Indonesië - parrainage Indonésie

"Een nieuwe warme thuis"

Als mama van twee meisjes weet Saar hoe belangrijk de liefde en zorg van een familie zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom koos ze er samen met haar familie voor om een kind met minder geluk dezelfde kansen te bieden als zij.

Zo steunen Saar en haar familie elke maand Nila*, een meisje dat opgroeit in één van onze kinderdorpen in India, het land waar de geadopteerde broer van Saar vandaan komt. Sinds 2022 sponsoren ze ook Adelia*, een ander meisje dat we opvangen in Indonesië. Tijdens hun reis naar Azië, konden ze bij het kinderdorp waar Adelia opgroeit op bezoek gaan.

"De ontmoeting met ons SOS zusje Adelia was echt heel speciaal voor ons allemaal. Wat een mooie werking hebben ze daar! Ik kom zelf uit een gezin waar mijn broer en ik geadopteerd zijn, dus het was heel bijzonder om te zien hoe ook deze kindjes zo'n liefdevolle thuis gekregen hebben. Niet iedereen kwam er even jong toe als ons zusje Adelia en sommige kindjes hadden zichtbaar een rugzakje te dragen, wat zo'n warme nieuwe thuis extra belangrijk en bijzonder maakt."

Dit is één van onze kinderdorpen in Indonesië, waar we kinderen zoals Adelia opvangen die niet bij hun familie kunnen opgroeien.

Dit is één van onze kinderdorpen in Indonesië, waar we kinderen zoals Adelia opvangen die niet bij hun familie kunnen opgroeien.

Het meisje van de foto op de koelkast

Zoals elke meter en peter blijft Saar via brieven en foto's op de hoogte van hoe het met Adelia gaat.Twee keer per jaar zien ze zo hoe hun bijdrage ervoor zorgt dat zowel Adelia als de andere kinderen in het kinderdorp groot worden.  

"Voor onze meisjes was het heerlijk om een dagje mee te spelen in het kinderdorp en om dat lieve kleine zusje dat ze van de foto op de koelkast kennen ook echt te kunnen knuffelen. Een voor één druppelden alle zusjes en broertjes van Adelia binnen toen hun school gedaan was en de gemeenschappelijke taal van het spelen was snel gevonden."


"Niet iedereen kwam er even jong toe als ons zusje Adelia en sommige kindjes hadden zichtbaar een rugzakje te dragen, wat zo'n warme nieuwe thuis extra belangrijk en bijzonder maakt."

Saar, SOS meter

Mee bouwen aan de toekomst van de volgende generaties

 Saar en haar gezin mee zorgen er mee voor dat Adelia sterk kan opgroeien. Maar ze bouwen ook mee aan de toekomst van de volgende generaties. Want vanuit SOS Kinderdorpen willen we de vicieuze cirkel van geweld en verwaarlozing doorbreken, zodat geen enkel kind nog alleen moet opgroeien. En zodat kinderen kunnen opgroeien tot sterke volwassenen.  

* Schuilnamen ter bescherming van de privacy 

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter