SOS Meters en peters

Waarom Betty besloot om SOS meter te worden

17/08/2020 - Tien jaar. Zo lang is Betty al meter van Bang*, een Laotiaanse jongeman van achttien jaar. Of ze uitkijkt naar de brief die binnenkort in de bus valt? “Bang wil graag politieman worden”, vertelt ze. “Nu hij zijn middelbare studies afgerond heeft, kan hij deze droom waarmaken. Ik kijk uit naar de brief, want hij staat voor een belangrijke keuze.”

Bang

Gestart als vrijwilliger

Betty kent SOS Kinderdorpen van binnenuit. Als vrijwilliger komt ze regelmatig over de vloer, kent ze de medewerkers, en verspreidt ze onze boodschap mee. Enthousiast over de organisatie, besloot ze om SOS meter te worden. “Het is mijn kleine bijdrage tot een betere wereld,” stelt ze.


Een bijzondere band met Laos

De keuze om een kind uit Laos te helpen kwam recht uit het hart. De oppas van haar dochter was namelijk van Laotiaanse afkomst. En over haar, heeft Betty niets dan mooie woorden. “Zij en haar vijf  zussen gingen zo fijn om met elkaar, en waren fantastisch met kinderen.”

Bijna volwassen

Vandaag is Betty al tien jaar SOS meter van Bang . Ze heeft hem zien opgroeien van kleine jongen tot knappe jongeman. De brieven die ze van hem ontving, houdt ze één voor één bij. “Bang is een voetballer”, vertelt ze. “Ik vind het iets heel mooi, meebouwen aan de toekomst van kinderen.” Een toekomst die Bang binnenkort, op eigen benen, kan beginnen uitbouwen.


Een warme thuis

En dat dit allemaal kan binnen eigen omgeving en cultuur, vindt Betty fijn. Kinderen komen terecht in een familiale omgeving in een regio die ze kennen. Ze krijgen een SOS gezin waarin ze hun cultuur, religie en tradities elke dag kunnen delen. “Eigenlijk geef je voor één euro per dag een kind opnieuw een toekomst. Daaraan bijdragen, dat geeft een warm gevoel.”


*Om de privacy van de kinderen te beschermen, zijn de namen die we gebruiken fictief.

 

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter