• Home
  • "Wij kunnen enkel hopen dat er meters en peters blijven bijkomen!"

SOS Meters en peters

"Wij kunnen enkel hopen dat er meters en peters blijven bijkomen!"

Lily en Lena steunen samen met mama en papa een meisje in Laos, Laina. Het gezin vertelt waarom ze kozen om SOS Kinderdorpen te steunen, en hoe zij hun peterschap beleven.

Bouwer Jonas

Samen peter en meter van Laina* uit Laos

Sinds begin 2017 zijn we met ons gezin peter/meter van ‘Laina’. Laina woont in het SOS kinderdorp Luang Prabang in Laos. We geven al vele jaren een kleine bijdrage aan diverse goede doelen. Eind vorig jaar kwam het idee, waarom gaan we die bijdrage eens niet gaan bundelen en kiezen voor één goed doel. Onze kinderen kunnen alles doen wat ze willen, krijgen ‘alles’ wat ze nodig hebben. We hebben het hier verre van slecht in ons België landje. Het is dus niet slecht dat ze er ook af en toe eens bij stil staan en nadenken hoe het gaat met kinderen die het minder hebben.

*Schuilnaam ter bescherming van de privacy van het meisje

Een bewuste keuze

De keuze werd rap gemaakt, SOS Kinderdorpen. Omdat we hun ambassadeurs goed kennen, maar vooral door het werk en de visie waar SOS Kinderdorpen voor staat. Dat het om kwetsbare kinderen en jongeren gaat, wetende dat we zelf 2 dochters van toen 3 en 6 jaar hebben, bevestigde dat dit de juiste keuze was.

Ons petekindje Laina werd 'met grote onderscheiding' onthaald door onze dochters Lily en Lena

SOS Peter Jonas

Welkom in ons gezin, Laina

We verkozen een kindje uit een Aziatisch land. Lily (2010) en Lena (2014) kozen uiteraard voor een meisje, het liefst eentje met min of meer dezelfde leeftijd. Laina kwam tevoorschijn, een keuze die met grootste onderscheiding werd onthaald door mijn dochters! Ze vragen dan ook soms ‘wanneer krijgen we nog eens een brief' en ‘hoe zou het met ons kindje gaan’. Het is steeds leuk te lezen en te zien hoe Laina evalueert in haar kinderjaren. Misschien zit er ooit wel eens een bezoekje in…

We proberen anderen er ook voor warm te maken op een positieve manier. Helaas zijn er nog veel vooroordelen wat er daadwerkelijk met het geld gebeurt en zien velen dit nog steeds als een ‘ver van mijn bed show’. Wij kunnen enkel hopen dat er steeds meer meters en peters blijven bijkomen!

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter