Webshop

Veelgestelde vragen

Wat geef ik nu eigenlijk?

Als je een geschenk uit onze webshop koopt, help je ten eerste mee om kwetsbare kinderen in België of wereldwijd te steunen. Door een symbolisch cadeau te geven, help jij ze mee gelukkig maken. En dat geluk kan je delen met een vriend, collega of familielid door het hen cadeau te doen. Of je kan het natuurlijk ook voor jezelf kopen.

Wij sturen je symbolische cadeaukaart via mail. Die kan je dan afgeven aan je vriend(in) of familielid. Je kan daar ook een persoonlijke boodschap aan toevoegen.

Hoe werkt het?

Heel simpel: je kiest één van de cadeaus op de pagina en vult het formulier in. Daarna kan je eenvoudig en veilig online betalen. Wij sturen je symbolische cadeaukaart via mail. Die kan je dan afgeven aan je vriend(in) of familielid. Je kan daar ook een persoonlijke boodschap aan toevoegen.

Krijg ik een fiscaal attest als ik een geschenk geef?

Ja, want de geschenken die je in onze webshop koopt zijn giften. Vanaf 40 euro per jaar is je gift voor 45% fiscaal aftrekbaar.

Krijgen de kinderen ook echt het cadeau dat in de webshop staat?

De cadeaus in de webshop zijn vooral symbolische cadeaus. Dat wil zeggen dat we niet elke keer een fiets of een pakket schoolmateriaal zullen kopen. Soms is er elders nog meer nood aan jouw steun. Dan zorgen we dat we met jouw geld steun kunnen bieden op die plaats. Maar het geld dat je stort komt wel ALTIJD bij de kinderen terecht!

Is mijn online betaling veilig?

Ja. Je kan in alle vertrouwen je gift doen via de beveiligde betaalpagina’s. Voor alle online betalingen werkt SOS Kinderdorpen samen met Ingenico, dat behoort tot de marktleiders in Europa inzake online betalingsverkeer. De gegevens nodig voor je betaling (zoals je kredietkaartnummer) worden versleuteld via een beveiligde verbinding (SSL) om een maximale veiligheid te verzekeren. Bijgevolg kan je informatie niet onderschept worden bij het doorsturen naar onze website. SOS Kinderdorpen houdt deze gegevens niet bij.

Het feest is vanavond al. Kan ik mijn cadeaukaart vandaag al krijgen?

Ja hoor! Daarom is onze webshop net zo handig. Zodra je het formulier invult en je betaling is afgerond, krijg jij van ons een mailtje. Daarin vind je je symbolische cadeaukaart in PDF-vorm, die je kan afprinten en afgeven aan de je vriend of familielid.

Ik kan het document niet openen. Wat nu?

Je symbolische cadeaukaart komt in PDF-formaat. Als je computer dit document niet kan openen, heb je niet de nodige software. Via deze link kan je PDF-software downloaden, dit is veilig en betrouwbaar.

Als je dat verkiest, kunnen we je cadeaukaart ook opsturen via de post. Mail even naar welcome [at] sos-kinderdorpen.be en we brengen dit zo snel mogelijk in orde.