• Home
  • Wil je eens een origineel cadeau geven?

Wil je eens een origineel cadeau geven?

Dat kan! Hieronder vind je verschillende symbolische cadeaus die je als geschenk kan geven aan een vriend of familie. Zo geven jullie samen via een origineel cadeau terug een warme thuis aan een kind dat er anders helemaal alleen zou voor staan. Want, nu we allen meer dan ooit thuiszitten, beseffen we hoe belangrijk die warme plek wel niet is.

Geef een kind een onvergetelijke verjaardag cadeau voor €20

Jarig zijn is pas fijn als er aan je gedacht wordt, wanneer je samen kan vieren met familie en vrienden. Jammer genoeg is dit niet zo voor elk kind. Deel het geluk van de verjaardag van je partner, kind, vriend, .... met dit bijzonder cadeau. En denk er tijdens het vieren aan: jullie maken binnenkort ergens een kindje heel gelukkig.

Geef een 'ik zie je graag’ voor €10

Want het is zo waardevol. Opgroeien met liefde maakt gelukkig, geeft vertrouwen in jezelf en in die ander. Toch kennen veel kinderen dit niet. Ook zij verdienen het om de krachtige woorden ‘ik zie je graag’ te horen, en nog vaak ook. Dus waarom niet delen? Toon voor Valentijn je liefde voor je partner én tegelijk voor een kind in nood, of maak er een warm familiemoment van voor vaderdag of moederdag.

Stuur een kind één trimester of één jaar naar school voor €20/€60

De school is te ver weg, er is geen geld voor materiaal of een uniform,  het huishouden moet blijven draaien... Geef een kind de middelen om één trimester of één jaar naar school te gaan, en breng ze een stukje dichterbij een betere toekomst. Een fijn geschenk om aan het einde van het jaar de juf of meester van je kind mee te bedanken.

Doe een knuffelbeer voor een kind cadeau voor €14              

Want zeg nu zelf, welk kind houdt nu niet van knuffelen? Deze knuffelbeer kan overal mee op stap, en staat altijd klaar voor een dikke omhelzing.

Geef een kind een goed gevulde pennenzak voor €25

Want oefening baart kunst. Geef een kind een goed gevulde pennenzak met pennen, potloden, gom en papier. Om rekensommen te maken, schrijfkunsten te oefenenen, tekeningen te maken,... Hop, aan de slag!

Een fijn cadeautje voor de juf of meester van je kind voor het einde van het schooljaar.

Schenk een kind een fiets voor €70

Fietsen kunnen we als de beste. Een fiets maakt lange afstanden weer haalbaar, zelfs plezant. En dat is juist wat sommige kinderen nodig hebben. Want als de school kilometers ver weg is, is het vaak stappen geblazen. Schenk een fiets, en maak de afstand naar school helemaal overbrugbaar.

Doe een kind een boek cadeau voor €14

Lees jij soms verhaaltjes voor aan je kind? Verslindt de oudste boeken in ijltempo? Fijn, want verhalen lezen en beluisteren is ontspannend én leerrijk tegelijk. Geef een kind een boek cadeau, zodat ook hij of zij kan genieten van een verhaaltje voor het slapengaan. Of om het zelf te lezen, natuurlijk.

Vragen?

Heb je nog vragen over het schenken van cadeau's ten voordele van SOS Kinderdorpen? Bekijk zeker onze pagina met vaak gestelde vragen, of neem contact met ons op via mail op welcome@sos-kinderdorpen.be of telefonisch via 02 538 57 38.