Care effect

Een liefdevolle thuis is een basisrecht voor ieder kind. Maar er is meer dan dat. Als samenleving is het simpelweg intelligent om in de liefdevolle zorg voor kinderen te investeren. Want dat hebben ze nodig om later te kunnen uitgroeien tot sterke volwassenen die onze samenleving ondersteunen.

Kinderen zijn altijd onschuldig. Ze kiezen nooit in welke situatie ze geboren worden. Ze zijn niet verantwoordelijk voor de levensomstandigheden rondom hen. Maar ze dragen er wel de gevolgen van. En wij als samenleving ook.


Een positieve bijdrage

Kinderen die nooit liefde voelen, die verwaarloosd worden, geweld ondergaan, gebukt gaan onder armoede, hebben veel minder kans om op te groeien tot sterke volwassenen met een positieve bijdrage aan onze samenleving. Want zonder liefde kan een kind niet groeien. Én die situatie zet zich vaak voort in de volgende generatie.


Vicieuze cirkel doorbreken

Die vicieuze cirkel wil SOS Kinderdorpen doorbreken. We willen dat ieder kind opgroeit in een warme thuis, met liefdevolle aandacht voor hun behoeftes en verlangens, met bescherming van hun fysieke en emotionele veiligheid, met ontwikkelingskansen en met degelijke levensomstandigheden. Want wij vinden dat geen enkel kind alleen mag opgroeien.


Wat een kind leert, geeft een kind door

Dit is waar ieder kind recht op heeft, wat ieder kind verdient. En het zijn voorwaarden om gezond te kunnen opgroeien. Kwetsbare kinderen een sterke familie geven is de beste investering die je als samenleving kan maken. Want wat een kind leert, geeft een kind door. We noemen dit het ‘Care Effect’.