Nieuws


Kenya FS Nairobi 05 siblings moment sister brother playing, Sandra's Story, Jakob Fuhr

Ontdek de impact van jouw steun op het leven van kinderen en families in 2021

In de kijker   Over SOS Kinderdorpen

17/06/2022 - Opgroeien is een moeilijke reis met veel uitdagingen. In een instabiele wereld, onveilige bubbel en/of in ernstige armoede, wordt dat dubbel zwaar. We mogen geen enkel kind alleen laten op die uitdagende reis. Ontdek in ons impactrapport 2021 hoe we samen bijdroegen aan een wereld waarin elk kind opgroeit omringd door betrouwbare volwassenen, met liefde,  veiligheid en respect.

Lees het artikel

GD_DSC5721

"We need help, not punishment!": ervaringsdeskundigen vragen zorgzaam kader voor kinderen met traumatische ervaringen

Families in België

04/05/2022 - Veel kinderen in de jeugdhulp maken een traumatische ervaring mee voordat ze in de jeugdhulp terechtkomen. De afgelopen twee jaar liepen we met het project 'Safe Places, thriving children' een intensief traject om te evolueren richting een trauma-sensitieve jeugdhulp. Op het slotevent in La Tricoterie in Sint-Gillis deelden ervaringsdeskundigen en trauma-experten uit zes deelnemende landen hun ervaringen en negen straffe stellingen.

Lees het artikel

Ukraine_Lviv_SOSandLocalPartners_220326 (11)_JPG (1)

13 BV's maken op vraag van Billie hun kledingkast leeg voor SOS Kinderdorpen

Inzamelacties en thema-acties

25/04/2022 - De oorlog in Oekraïne ontwricht miljoenen kinderlevens en drijft families onverwachts uiteen. Daarom roept lifestylemagazine Billie mee op om het werk van SOS Kinderdorpen voor families en kinderen uit het land te ondersteunen. 13 BV's maken op vraag van Billie hun kledingkast leeg voor SOS Kinderdorpen. Iedereen kan mee bieden op verschillende stuks tot en met donderdag 28 april 2022.

Lees het artikel

19449

Beter omgaan met herhaald trauma bij kinderen

Over SOS Kinderdorpen

05/04/2022 - Drie kinderen op vier met een ervaring in jeugdhulp beleefden traumatische gebeurtenissen vóór ze in de jeugdhulp terecht kwamen. Ook in onze projecten werken we dagelijks met kinderen die een herhaald trauma met zich meedragen. En we weten dat dit weegt op hun welzijn en ontwikkeling. Daarom maken we er een punt van om onze kennis rond het thema én onze omkadering in de praktijk te verbeteren. Daartoe werken we samen met diverse trauma-experten, waaronder ook Manoëlle Hopchet en Annie Bleus, psychotraumatologen en leden van het Belgian Institute for psychotraumatology (BIP).

Lees het artikel

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter