Nieuws


Corona belgië chantevent

Zo gaan onze Belgische projecten om met de coronacrisis

In de kijker   Families in België

25/03/2020 - Kinderen omkaderen in tijden van corona, dat betekent in onze Belgische projecten: structuur, structuur en nog eens structuur. En een goeie dosis creativiteit. En heeeel veel geduld. En doorzettingsvermogen. En een luisterend oor op tijd en stond. En een grooooot hart. 😄 Je hoort het: we zijn best trots op de manier waarop onze SOS ouders en begeleiders de kinderen in onze zorg omkaderen. Hieronder zetten we het mooiste van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees het artikel

61002_compressed

Nood aan steun in deze moeilijke periode? Hier kan je terecht.

In de kijker   Families in België

23/03/2020 - De coronamaatregelen kunnen soms zwaar doorwegen. Op onze fysieke en mentale gezondheid, op ons stress-niveau, op onze relaties. Zeker als het ook voor de crisis soms al moeilijk liep. Maar weet één ding: je bent niet alleen. We zitten hier samen in en we komen er ook weer samen uit. Loopt het even uit de hand? Voel je je niet veilig? Ging er iemand bij je thuis over de schreef? Dan staan er heel veel mensen klaar om jou te helpen. Want met de juiste hulp, veer je weer recht. Hieronder lijsten we even op waar je terecht kan.

Lees het artikel

Kara Tepe Lesbos_2

"Behandel kinderen als kinderen"

Families wereldwijd

10/03/2020 - De afgelopen dagen zagen we bezorgd hoe opnieuw vele kinderen en families vastzitten aan de Turks-Griekse grens. Kinderen en families op de vlucht voor de oorlog in Syrië moeten er overleven in grote kampen, zonder bescherming, zonder toegang tot voeding, drinkbaar water of medische zorg. Wij vragen één ding: behandel kinderen als kinderen. Veilige opvang, zonder geweld, met toegang tot drinkbaar water, voeding, medische zorg en onderwijs.

Lees het artikel

Magazine Nepal Family

6000 kinderen in Nepal vinden opnieuw de liefde en zorg van een familie

Families wereldwijd

28/02/2020 - In april 2015 treft een krachtige aardbeving de vallei van Katmandu. Het aantal Nepalezen die onder de armoedegrens leven stijgt daarop tot negen miljoen. Enorm veel kinderen groeien er op zonder de liefde en zorg van hun ouders. Onze directrice, ambassadeur Jacques Borlée en ‘zijn’ Belgian Tornados zagen met eigen ogen hoe onze projecten het leven van die kinderen en families veranderen.

Lees het artikel

Word meter of peter en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een familie

Word meter of peter