Nieuws


child safeguarding symbolic 2

Update beleid kindveiligheid en integriteit bij de internationale federatie

Over SOS Kinderdorpen

06-06-2023 - Twee jaar geleden namen we samen met andere lidorganisaties het initiatief om een onderzoek in te stellen naar gevallen van geweld tegen kinderen en integriteitsbreuken in de brede zin bij de internationale federatie. De organisatie stelde als antwoord een plan met 24 actiepunten op, waaronder het oprichten van een fonds voor slachtoffers, een wereldwijde ombudsdienst en een onafhankelijke onderzoekscommissie. Die laatste rondt haar onderzoek op 7 juni af.

Lees het artikel

Congo 07 _website

Kim Gevaert praat met jongeren in Kinshasa over hun toekomst

In de kijker   Ambassadeurs

08/05/2023 - Onze ambassadrice Kim Gevaert steunt onze projecten in Kinshasa (DR Congo) al 15 jaar als SOS meter. Vorige week ging ze samen met haar gezin in gesprek met de jongeren en families die ze al zoveel jaren ondersteunen. Ze vroeg er naar hun dromen en luisterde naar hun uitdagingen. "Suis ton rêve, volg je droom", die boodschap gaf Kim aan het einde van elke ontmoeting heel graag mee.

Lees het artikel

child safeguarding symbolic

Voortgang internationaal actieplan voor kindveiligheid

Over SOS Kinderdorpen

16/03/2023 - In de lente van 2021 startte onze federatie SOS Children’s Villages International met een actieplan om de structuren en procedures rond kindveiligheid internationaal te versterken. Dit als reactie op interne onderzoeken over bestuurlijke tekortkomingen en vragen bij de werkcultuur bij SOS Children’s Villages International. Vandaag publiceert de Internationale federatie het derde voortgangsrapport over dat actieplan.

Lees het artikel

Poland_Krasnik_220601_KaterinaIlievska_0001 (55) (2)

Een jaar oorlog in Oekraïne: een beetje menselijkheid in een onmenselijke situatie

Families wereldwijd

Bijna een jaar geleden werden de levens van miljoenen Oekraïners voorgoed overhoop gehaald door de oorlog. Het afgelopen jaar zagen veel kinderen zich geconfronteerd met situaties die geen enkel mens zou moeten verduren: ze verloren dierbaren, leefden in angst voor bombardementen of beschietingen, of moesten afscheid nemen van familieleden, hun huis of hun land… In dit dossier leest u hoe wij met uw steun ons werk in Oekraïne, europa en België voortzetten en deze kinderen enige veiligheid proberen te bieden. Om deze onmenselijke situatie een beetje menselijker te maken.

Lees het artikel

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter