Nieuws


Bosnia-Herzegovina_CV Sarajevo_Katerina-Ilievska_3427

Commissie Justitie keurt wet goed die scheiding broers en zussen moet stoppen

In de kijker   Beleidswerk

Vandaag werd in de Commissie Justitie van het federaal parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat het recht van broers en zussen om samen op te groeien moet verzekeren. In de praktijk worden kinderen nog te vaak van hun broers of zussen gescheiden als ze in de jeugdhulp worden geplaatst of als hun ouders scheiden. Dit wetsvoorstel is een eerste grote stap om zo weinig mogelijk kinderen nog zonder hun broers of zussen te laten opgroeien. Alleen in uitzonderlijke omstandigheden, als het in het belang van het kind is, zou dit nog mogen gebeuren.

Lees het artikel

Bosnia-Herzegovina_CV Sarajevo_Katerina-Ilievska_3427

"Broers en zussen zijn de meest onderschatte familierelaties"

In de kijker   Beleidswerk

19/11/2020 - Samen opgroeien met broers en zussen zou de norm moeten zijn. En toch is het dat niet voor kinderen die opgroeien in de jeugdhulp: we stellen vast dat broers en zussen nog te vaak van elkaar worden scheiden. Nu de Belgische wetgever zich momenteel over een sterk wetsvoorstel buigt dat broers en zussen het recht geeft om niet van elkaar gescheiden te worden, onderstreept Hilde Boeykens, directrice van SOS Kinderdorpen België, meer dan ooit het belang van behoud van de band tussen broers en zussen.

Lees het artikel

CTA EOY campagne 2020

Flair redactrice legt uit waarom onze nieuwe campagne zo belangrijk is

Over SOS Kinderdorpen

17/11/2020 - "Ik wil verdomme sterk opgroeien, maar ik kan het niet alleen", luidt de slogan van onze nieuwe campagne. Dit gaat door merg en been van Flair redactrice Jolien. Zij weet maar al te goed hoe het is om op jonge leeftijd niet zeker te zijn of je wel sterk zal kunnen opgroeien. Hieronder lees je haar moedige getuigenis, oorspronkelijk gepubliceerd in een artikel voor Flair magazine.

Lees het artikel

De veiligheid van kinderen is onze grootste prioriteit.

Lees meer