Nieuws


Blogpost Chin

Alleen zijn, door de ogen van Chin, ervaringsdeskundige

Families in België

Zaterdagochtend, … de herfstzon schijnt heerlijk binnen en ik zit met plezier te schrijven aan dit artikel onder de hashtag #nooitmeeralleen. Schrijven voor een betere wereld, mijn steentje bijdragen aan een betere toekomst voor de kinderen, schrijven voor een organisatie waar ik 200% achter sta. Ik vind het een erkenning om uit eigen ervaring te kunnen vertellen hoe belangrijk het is om een naam te hebben, gehoord en erkend te worden.

Lees het artikel

Blogpost traumagids (1)

Ontdek onze praktische gids over trauma-sensitieve zorg

Positief opvoeden

3 op 4 kinderen in de residentiële jeugdhulp wordt vóór uithuisplaatsing blootgesteld aan ernstig jeugdtrauma. Om deze kinderen te ondersteunen in de verwerking van traumatische ervaringen, ontwikkelden we samen met expertisecentrum CELCIS een praktische gids rond trauma-sensitieve zorg. De gids is bedoeld voor hulpverleners in de residentiële jeugdhulp en biedt hen handvaten om eventuele trauma’s te herkennen en kinderen te ondersteunen bij de verwerking van traumatische ervaringen.

Lees het artikel

Trauma-sensitieve zorg voor kinderen

Volg de online module rond trauma-sensitieve zorg

Over SOS Kinderdorpen

Omdat kinderen een veilige plek nodig hebben om op te groeien, bieden we een gratis online vorming aan rond trauma-sensitieve zorg voor kinderen die opgroeien in een jeugdhulpvoorziening. Deze algemene bewustzijnsverhogende opleiding is bedoeld voor mensen die in aanraking komen met kinderen en jongeren in de residentiële jeugdhulpverlening (leerkrachten, sportcoaches, leiders van jeugdbewegingen, advocatenkantoren, rechters in de familie- en jeugdrechtbank, hulpverleners...).

Lees het artikel

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter