Nieuws


2

1262 families bouwen een warmer en veiliger thuis voor hun kinderen

Families wereldwijd

Alle ouders willen hun kind een goede omgeving bieden om in op te groeien. Maar soms botsen families op obstakels die ze moeilijk alleen kunnen trotseren. Veel families in DR Congo en Burundi kunnen hun kinderen niet de zorg bieden die ze nodig hebben om uit te groeien tot sterke volwassenen. In dit dossier ontdek je hoe we met ons nieuwe vijfjarige project de families van 6 300 kinderen in Burundi en DR Congo helpen versterken.

Lees het artikel

GD_DSC6503 copy

400 jeugdzorgprofessionals komen samen rond traumasensitieve zorg

Beleidswerk

20/10/2022 - De meeste kinderen en jongeren in de jeugdhulp maakten herhaalde traumatische ervaringen mee. De impact daarvan wordt nog te vaak onderschat of verkeerd begrepen door volwassenen in hun omgeving. Om ervoor te zorgen dat elk kind in de toekomst de steun en erkenning krijgt dat het nodig heeft, organiseerden we op 17 oktober een sensibiliseringsdag rond traumasensitieve zorg voor 400 jeugdhulpprofessionals in Namen.

Lees het artikel

Blogpost banner

"Zo erg kan het toch niet zijn?": Meredith wil dat geen enkel kind dit nog hoeft te horen.

Beleidswerk

19/10/2022 - Meredith hield de moeilijke gebeurtenissen waarmee ze op jonge leeftijd thuis werd geconfronteerd lang voor zich. Toen ze eindelijk een volwassene in vertrouwen durfde nemen, vond ze helaas weinig begrip en steun. “Zo erg kan het toch niet zijn ?”, moest ze horen, toen ze haar verhaal deelde. Dat was meer dan 40 jaar geleden. Maar ook vandaag krijgen te veel kinderen met traumatische ervaringen niet de steun die ze nodig hebben. Dat wil Meredith veranderen.

Lees het artikel

trauma

Hoe kan jij mee bouwen aan een trauma-sensitieve samenleving voor kinderen?

Positief opvoeden

Als kinderen vroeg in hun leven geconfronteerd worden met herhaalde traumatische ervaringen, kan dat ernstige gevolgen hebben op hun ontwikkeling, gezondheid en gedrag. Hieronder ontdek je hoe jij als ouder, onderwijzer, sportcoach of verpleger mee kan bouwen aan een trauma-sensitieve samenleving voor kinderen. Zodat kinderen ook in hun dagelijkse leven gesteund worden in hun moeizame reis richting herstel.

Lees het artikel

Irma De Baets

Deze straffe dame leidt de opening van onze eerste kindvriendelijke ruimte voor vluchtelingen uit Oekraïne

Families in België

Het is een vrouw met visie, Irma. Met ambitie ook. Zij coördineert onze kindvriendelijke ruimte voor Oekraïense kinderen die binnenkort opent. Ze zal erover waken dat kinderen er kind kunnen zijn, dat ze kunnen spelen naar hartelust. Tegelijk let zij erop dat de kindvriendelijke ruimte een heel pak meer wordt dan spel. Dat het een veilige en zekere haven biedt in onzekere tijden. Een plek waar rouw en verlies een plaats krijgen en omkaderd worden. Irma vertelt.

Lees het artikel

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter