Nieuws


GD_DSC5721

"We need help, not punishment!": ervaringsdeskundigen vragen zorgzaam kader voor kinderen met traumatische ervaringen

Families in België

Veel kinderen in de jeugdhulp maken een traumatische ervaring mee voordat ze in de jeugdhulp terechtkomen. De afgelopen twee jaar liepen we met het project 'Safe Places, thriving children' een intensief traject om te evolueren richting een trauma-sensitieve jeugdhulp. Op het slotevent in La Tricoterie in Sint-Gillis deelden ervaringsdeskundigen en trauma-experten uit zes deelnemende landen hun ervaringen en negen straffe stellingen.

Lees het artikel

Ukraine_Lviv_SOSandLocalPartners_220326 (11)_JPG (1)

13 BV's maken op vraag van Billie hun kledingkast leeg voor SOS Kinderdorpen

Inzamelacties en thema-acties

De oorlog in Oekraïne ontwricht miljoenen kinderlevens en drijft families onverwachts uiteen. Daarom roept lifestylemagazine Billie mee op om het werk van SOS Kinderdorpen voor families en kinderen uit het land te ondersteunen. 13 BV's maken op vraag van Billie hun kledingkast leeg voor SOS Kinderdorpen. Iedereen kan mee bieden op verschillende stuks tot en met donderdag 28 april 2022.

Lees het artikel

19449

Beter omgaan met herhaald trauma bij kinderen

Over SOS Kinderdorpen

Drie kinderen op vier met een ervaring in jeugdhulp beleefden traumatische gebeurtenissen vóór ze in de jeugdhulp terecht kwamen. Ook in onze projecten werken we dagelijks met kinderen die een herhaald trauma met zich meedragen. En we weten dat dit weegt op hun welzijn en ontwikkeling. Daarom maken we er een punt van om onze kennis rond het thema én onze omkadering in de praktijk te verbeteren. Daartoe werken we samen met diverse trauma-experten, waaronder ook Manoëlle Hopchet en Annie Bleus, psychotraumatologen en leden van het Belgian Institute for psychotraumatology (BIP).

Lees het artikel

FR_ethiopia-fsp-jimma-foster-care-lars-just-070-jpg-1-620bab52514d6

Een vernieuwend pleegzorgprogramma in Ethiopië

Families wereldwijd

Ethiopië kent een grote problematiek van kinderen die bij de geboorte of op heel jonge leeftijd achtergelaten worden. SOS Kinderdorpen in Ethiopië ontwikkelde als antwoord op dit specifiek probleem een formele vorm van pleegzorg, een warm en familiaal opvangmodel dat nieuw is in Ethopië. Vandaag groeien 100 kinderen en jongeren op in 98 pleeggezinnen die sociaal en fysiek goed geïntegreerd zijn in de lokale gemeenschap.

Lees het artikel

Twitter posts (5)

Waarom 270 jeugdhulpprofessionals onze Inspiratiedag Simbahuizen volgden

In de kijker   Families in België

Ons pilootproject Simbahuizen introduceert een nieuw type opvang in de Vlaamse jeugdhulp. Met professionele zorgouders die beroepsmatig en bij hen thuis twee tot vier kinderen opvangen, kleinschalig, familiaal en met tonnen liefde. Het agentschap Opgroeien moedigt nu de hele jeugdhulp aan om leefgroepen om te bouwen naar dit type opvang. Daarom is er grote interesse vanuit de jeugdhulpsector in onze ervaringen met Simbahuizen.

Lees het artikel

Help kinderen die er alleen voor staan opgroeien in een warme en veilige thuis

Word meter of peter