Nieuws


Untitled design(6)

Bedank de juf of meester van je kind met een origineel cadeau

In de kijker   Over SOS Kinderdorpen

Dankjewel juf, dankjewel meester: jullie zijn helden! Want de nieuwe realiteit waarin we terecht kwamen, hakte er stevig in: preteaching, zelfstandig leren, vriendjes missen... het zijn stuk voor stuk uitdagingen. Gelukkig kunnen sommige kinderen weer wat genieten van hun helden die structuur, orde, uitdaging en plezier bieden. Met het einde van het schooljaar in zicht, willen we hen bedanken. Doe een gift, uit naam van juf of meester, en maak dubbel blij. Zo laat je hen kneden aan de toekomst van een kind buiten hun klaslokaal, een kind dat zonder ouderlijke zorg dreigt op te groeien.

Lees het artikel

blogpost FR

Sluiten jullie ook een Regenboog Pact?

In de kijker   Positief opvoeden

Dat het niet allemaal rozengeur en manenschijn was afgelopen weken. Non stop ouder zijn is nu eenmaal een uitdaging van formaat, en kinderen moeten zichzelf in speedtempo leren bezighouden. Maar met het stilleggen van onze levens, herontdekken we onszelf, herontdekken we elkaar. Door te genieten van een gezellig avondverhaal, of van eens écht samen spelen. En nu het leven weer op gang wordt getrokken, willen we dit vooral niet vergeten. Daarom nodigen wij elke familie uit om samen jullie Regenboog Pact op te stellen. Doe mee en inspireer je omgeving om te blijven bouwen aan een warme familie voor ieder kind.

Lees het artikel

Vaderdag

Een super cadeau voor vaderdag

Inzamelacties en thema-acties

Ons papa is een superheld! Non stop houdt hij duizend en één balletjes hoog, vandaag meer dan ooit. Terwijl hij met één hand ‘klak PAPA’ inwisselt voor ‘klak MEESTER’, beantwoordt hij zijn werkmails en jongleert hij met zijn koksmuts. What a man he is, wat een held. En ieder kind verdient zijn superheld. Deel voor vaderdag een beetje van jouw papa’s superkrachten: doe een gift, uit naam van je papa, aan een kind dat zonder ouderlijke zorg dreigt op te groeien. Dat maakt super blij.

Lees het artikel

Corona belgië chantevent

Zo gaan onze Belgische projecten om met de coronacrisis

In de kijker   Families in België

25/03/2020 - Kinderen omkaderen in tijden van corona, dat betekent in onze Belgische projecten: structuur, structuur en nog eens structuur. En een goeie dosis creativiteit. En heeeel veel geduld. En doorzettingsvermogen. En een luisterend oor op tijd en stond. En een grooooot hart. 😄 Je hoort het: we zijn best trots op de manier waarop onze SOS ouders en begeleiders de kinderen in onze zorg omkaderen. Hieronder zetten we het mooiste van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees het artikel

61002_compressed

Nood aan steun in deze moeilijke periode? Hier kan je terecht.

In de kijker   Families in België

23/03/2020 - De coronamaatregelen kunnen soms zwaar doorwegen. Op onze fysieke en mentale gezondheid, op ons stress-niveau, op onze relaties. Zeker als het ook voor de crisis soms al moeilijk liep. Maar weet één ding: je bent niet alleen. We zitten hier samen in en we komen er ook weer samen uit. Loopt het even uit de hand? Voel je je niet veilig? Ging er iemand bij je thuis over de schreef? Dan staan er heel veel mensen klaar om jou te helpen. Want met de juiste hulp, veer je weer recht. Hieronder lijsten we even op waar je terecht kan.

Lees het artikel

Kara Tepe Lesbos_2

"Behandel kinderen als kinderen"

Families wereldwijd

10/03/2020 - De afgelopen dagen zagen we bezorgd hoe opnieuw vele kinderen en families vastzitten aan de Turks-Griekse grens. Kinderen en families op de vlucht voor de oorlog in Syrië moeten er overleven in grote kampen, zonder bescherming, zonder toegang tot voeding, drinkbaar water of medische zorg. Wij vragen één ding: behandel kinderen als kinderen. Veilige opvang, zonder geweld, met toegang tot drinkbaar water, voeding, medische zorg en onderwijs.

Lees het artikel

Word meter of peter en geef kinderen die er alleen voor staan opnieuw een familie

Word meter of peter