Wij bouwen families

Families in al z’n vormen en maten. Groot of klein, één ouder of twee, man of vrouw, maakt niet uit. Zolang het samenleven gebaseerd is op veiligheid, liefde en respect.

Kwetsbare families heropbouwen

Als kinderen hun familie dreigen te verliezen, gaan we die familie versterken. Zodat ze op lange termijn zelf voor hun kinderen kunnen blijven zorgen.

Ontdek hoe we families versterken.


Nieuwe families bouwen

Als er geen familie meer is, dan bouwen we een nieuwe. Dat kan in al z'n maten en vormen: een SOS familie in een kinderdorp, een professionele zorgouder, een kleine groep met vaste begeleiders...

Ontdek onze verschillende familievormen.

Bouwen aan de zelfredzaamheid van jongvolwassenen

We helpen jongvolwassenen op weg tot ze sterk genoeg zijn om op eigen benen te staan. Want familie stopt niet als je achttien wordt. Familie heb je voor het leven.

Ontdek onze jongerenwerking.

Mee bouwen aan de Belgische jeugdhulp van morgen

Wij willen samen met de jeugdhulp bouwen aan de best mogelijke opvang en begeleiding van kinderen die niet bij hun ouders kunnen opgroeien. Zodat zij op een dag allemaal een plek vinden waar ze zich veilig, geliefd en gerespecteerd voelen.

Ontdek ons beleidswerk in België.

Mee bouwen aan de rechten van kinderen wereldwijd

We tillen de stem van kinderen en jongeren naar een hoger niveau en werken samen met lokale, nationale en internationale autoriteiten om de rechten van kinderen te promoten en de uitvoering ervan in de praktijk om te zetten. Met het internationale verdrag van de rechten van het kind en de VN-Richtlijnen Alternatieve Zorg voor Kinderen als basis. 

Ontdek ons beleidswerk internationaal

Bouwen aan veerkracht in tijden van nood

Dankzij onze sterke lokale aanwezigheid in 138 landen kunnen we snel en efficiënt mee noodhulp organiseren bij natuurrampen of oorlog. Onze focus ligt daarbij op de veerkracht van de meest kwetsbare kinderen en families.

Ontdek onze noodhulp

© Katerina Ilievska

Bouwen aan een klimaat waarin geweld tegen kinderen onwaarschijnlijk en onaanvaardbaar is

De veiligheid van kinderen is een fundamenteel recht en elke inbreuk ertegen is volstrekt onaanvaardbaar. Toch is geweld tegen kinderen en verwaarlozing een wereldwijd probleem, dat zich vaak achter gesloten deuren voordoet en daardoor lang verborgen blijft. Daarom is de veiligheid van kinderen een absolute prioriteit doorheen ons werk.

Ontdek ons veiligheidsbeleid