Nieuwe families bouwen

Als een kind (tijdelijk) geen familie meer heeft die hem of haar een veilige thuis kan bieden, dan bouwen we zelf een nieuwe plek. Die kan verschillende vormen en maten aannemen, zolang de kern bestaat uit duurzame relaties, gebaseerd op liefde, veiligheid en wederzijds respect.

SOS ouders, moeders, vaders of een team van vaste begeleiders

We zorgen voor betrouwbare volwassenen die er altijd voor de kinderen zijn. Ze runnen het huishouden, waken over de gezondheid, luisteren, knuffelen, corrigeren waar nodig. Ze maken er voor de kinderen een echte thuis van. Want die stabiele basis hebben kinderen nodig voor een gezonde ontwikkeling.


Met respect voor de oorspronkelijke familie

We houden broers en zussen zoveel mogelijk samen. Want zij zijn zowel vandaag als morgen belangrijk voor elkaar. En ook eventuele (groot)ouders blijven zo veel als mogelijk betrokken bij het leven van hun kind(eren).


Vertrekkend vanuit de kracht van ieder kind

We investeren in het potentieel van ieder kind. Via kwaliteitsvol onderwijs, bijscholing waar nodig, kansen om hobby’s uit te oefenen en deel te nemen aan cultuur.


Met gespecialiseerde begeleiding waar nodig

We bieden ieder kind een gepaste begeleiding en omkadering, aangepast aan zijn of haar eigen verhaal, verleden en toekomstperspectieven.


Verbonden met de lokale gemeenschap

We waken erover dat de kinderen niet opgroeien op een eiland, maar integraal deel uitmaken van de lokale gemeenschap.


In lijn met de VN Richtlijnen voor alternatieve zorg om kinderen

Hierbij werken we in lijn met de VN-richtlijnen voor de alternatieve zorg om kinderen, die we zelf mee ontwikkeld hebben. In overeenstemming met de richtlijnen, zoeken we voor ieder kind de meest gepaste omgeving. 


En al die zorg is onvoorwaardelijk. Kinderen hoeven dit alles niet te verdienen, het is hun basisrecht als mens. Ook wanneer ze fouten maken, ook wanneer het moeilijk loopt, ook nadat ze op hun achttien jaar officieel volwassen zijn.Jouw gift voor kinderen in onze projecten in België en wereldwijd

Met verschillende projecten in België en 137 andere landen helpen we kinderen om sterk op te groeien. Steeds op maat, aangepast aan de noden van het kind. Jouw steun gaat rechtstreeks naar deze projecten.