• Home
  • Een goed doel voor kinderen in je testament

Een goed doel voor kinderen in je testament

Denk je na over het leven en wat daarna komt? Zou je willen dat je bezittingen ook na je leven betekenisvol blijven voor anderen? Dan overweeg je misschien wel om een goed doel op te nemen in je testament.

Een keuze met impact

Wat je tijdens je leven opgebouwd hebt, kan nog jaren na jouw bestaan een positieve impact hebben. Voor families en kinderen die het écht nodig hebben. Door SOS Kinderdorpen een warme plek te gunnen in jouw testament, zorg je dat kinderen die er alleen voor staan toch opgroeien met de liefde en zorg van een familie, met kwaliteitsvol onderwijs, met kansen op een mooie toekomst. Zo geef je het beste van jezelf door aan de volgende generatie. 

Wil je er graag eens over praten?

Onze adviseur nalatenschappen Sara is er voor jou. Je kan haar zo bellen of een mailtje sturen. Als je dat graag wilt, komt ze met plezier eens bij jou langs voor een persoonlijk gesprek. Ook voor een simulatie van een duolegaat kan je bijvoorbeeld bij haar terecht. 

"Een testament gaat over zoveel meer dan financiën en vastgoed. Het gaat over verbinding met mensen die je vertrouwt."

John Brillon, 10 jaar ervaring in het begeleiden van testamenten

Ontvang gratis onze brochure over testamenten

Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden om een goed doel op te nemen in je testament. Ook zaken als successierechten en duolegaten komen aan bod.

Welkom op onze ronde tafels 

Om de zoveel tijd organiseren we vanuit SOS Kinderdorpen een ronde tafel over testamenten. Samen met een bevriende notaris, John, Alexandra en onze directrice vertellen we u alles wat u wilt weten over de wereld van testamenten en ons werk voor kinderen in België en wereldwijd. 

"Vanuit mijn ervaring in het notariaat kan ik heel technisch advies bieden. Al helpen we je net zo goed om op een heel menselijke manier na te denken over de komende 10, 20, 30 jaar."

Alexandra Roelandt, expert in notarieel recht

Vraag een simulatie van je duolegaat

Een duolegaat is voordelig voor zowel je erfgenamen als voor SOS Kinderdorpen. Zo hoeven je erfgenamen geen successierechten te betalen, dat doen wij voor hen, maar wel aan een veel lager tarief. We maken graag samen met jou een simulatie op maat van jouw situatie. Zo weet je meteen of dit voor jou een interessante optie is. 

Een testament voor SOS Kinderdorpen?

Iedereen kan een goed doel opnemen in zijn of haar testament. Wat kan er wettelijk en hoe werkt dit juist?

Alles over successierechten

De hoogte van successierechten verschilt per situatie. Kom meer te weten hoe dit wordt bepaald.

Vaak gestelde vragen

Vond je nog geen antwoord op je meest prangende vragen? Kijk dan zeker eens op deze pagina.