Jobs en stages

Zet je jezelf graag op dagelijkse basis in voor kinderen? Heb je interesse om je bij het team van SOS Kinderdorpen te voegen? Neem rustig de tijd om onze openstaande vacatures te bekijken.

Stage : Business/data analyst & digital marketeer

Ben jij student of haalde je net je diploma in een studie economie/management/demografie statistiek/sociologie, of heb je een ander profiel waarbij statistiek en analyse belangrijk zijn? Wil je graag minstens vier maanden stage lopen als Business/data analyst & digital marketeer? Stuur ons dan ten laatste voor 20 december 2020 je CV en een motivatiebrief op via job@sos-kinderdorpen.be.

Vacature : Contextmedewerker van het Simba-project (19u/week)

Eind 2018 gaf het Agentschap Opgroeien SOS Kinderdorpen het vertrouwen om een pilootproject op te starten voor de allerjongste kinderen (0 tot 3 jaar, met eventueel een oudere broer of zus tot maximaal 6 jaar). Het finale doel van de Simbawerking is een duurzame terugkeer van de kinderen naar een veilige thuis.

Als contextmedewerker zet je in op de mogelijkheden van de biologische ouders: je helpt hen hun traject in eigen handen te nemen. Een empowerment die moet toelaten dat ouders op verschillende levensdomeinen (financieel, huisvesting, mentaal en fysiek welzijn, partnerrelatie) voldoende sterk staan opdat zij hun taken als opvoeder terug kunnen opnemen. Je doet dit onder begeleiding van de projectcoördinator en in samenwerking met de familiecoach die aan de slag gaat met de pedagogische vaardigheden van de ouders.

Meer informatie kan je terugvinden in de vacature. Klik hier voor de volledige jobomschrijving.

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatiebrief vóór 13 november 2020 naar job@sos-kinderdorpen.be.


Vacature: Begeleider (vervanging)

Hejmo biedt een nieuwe thuis aan 9 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. We scheiden broers en zussen niet en respecteren ook andere familiebanden. De kinderen krijgen bij Hejmo ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Ze worden gemotiveerd om een schools parcours uit te zetten, ze krijgen de kans om aan vrijetijdsbesteding te doen en om een sociaal netwerk uit te bouwen. Als begeleider draag je bij aan een nieuwe familiale omgeving waar deze jongeren gewoon weer jong kunnen zijn, ze tot rust kunnen komen en terug vertrouwen kunnen krijgen in zichzelf. Je staat onder de verantwoordelijkheid van de coördinator. Je maakt verder deel uit van een team van zes begeleiders en een sociaal werker.

Als deze uitdaging je interesseert, stuur dan je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be.


Vacature: Simba-ouders

Als Simba-ouder bied je één of twee kinderen een warme thuis. Dat doe je op dagelijkse basis voor een periode tot maximaal anderhalf jaar, in je eigen huis of, indien niet mogelijk, in een huis van SOS Kinderdorpen. Je bent de veilige basis van de kinderen: je bent op een sensitieve, responsieve en positieve manier bezig met opvoeden en het opbouwen van een relatie. Tegelijkertijd help je de ouders om er opnieuw te zijn voor hun kinderen. Je maakt tijd voor hen en steunt hen in hun rol als opvoeder. Dat doe je natuurlijk niet alleen: ons pedagogisch team bouwt samen met jou aan positieve verandering binnen het gezin, zodat de kinderen terug naar een veilige thuis kunnen.

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatiebrief naar coördinatrice An Dewinter via An.Dewinter@sos-kinderdorpen.be


Stageplaats: Projectbeheer Ontwikkelingssamenwerking

Wil je graag een stage doen in het beheer van projecten in ontwikkelingssamenwerking? Ben je beschikbaar voor een stage in ons kantoor in Brussel vanaf 1 december 2020, voor een periode van minstens drie maand? Stuur dan je cv én motivatiebrief (inclusief je persoonlijke verwachtingen en eventueel die van je school) naar job@sos-kinderdorpen.be. Omdat onze contacten vooral Franstalig zijn, verwachten we een zelfstandigheid in het gesproken en geschreven Frans.

Spontaan solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be. Bedankt!