Jobs en stages

Zet je jezelf graag op dagelijkse basis in voor kinderen? Heb je interesse om je bij het team van SOS Kinderdorpen te voegen? Neem rustig de tijd om onze openstaande vacatures te bekijken.

Vacature: Fundraiser Major Donors (Bilingual Dutch/French)

We are currently looking for an enthusiastic and dynamic Major Donors Fundraiser, a position reporting to the Partnerships Coordinator of SOS Children’s Villages Belgium, and based in Brussels. He or she will be responsible for maintaining and developing sustainable one-on-one relationships with existing and potential private donors and foundations, which are of vital importance for our fundraising.


Vacature: Simba-ouders

Als Simba-ouder bied je één of twee kinderen een warme thuis. Dat doe je op dagelijkse basis voor een periode tot maximaal anderhalf jaar, in je eigen huis of, indien niet mogelijk, in een huis van SOS Kinderdorpen. Je bent de veilige basis van de kinderen: je bent op een sensitieve, responsieve en positieve manier bezig met opvoeden en het opbouwen van een relatie. Tegelijkertijd help je de ouders om er opnieuw te zijn voor hun kinderen. Je maakt tijd voor hen en steunt hen in hun rol als opvoeder. Dat doe je natuurlijk niet alleen: ons pedagogisch team bouwt samen met jou aan positieve verandering binnen het gezin, zodat de kinderen terug naar een veilige thuis kunnen.

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatiebrief naar coördinatrice An Dewinter via An.Dewinter@sos-kinderdorpen.be


Vacature: Partnerships Coordinator (Bilingual Dutch/French)

Wij zijn op zoek naar een Coordinator Partnerships, verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van duurzame één-op-één relaties, die voor onze fondsenwerving uitermate belangrijk zijn. Dat zijn zowel externe partners (bedrijven, scholen en sportorganisaties, ambassadeurs, etc.) als private donors. Denk je “Yes, dit is de kans van mijn leven, ik ben dé ideale kandidaat!”? Stuur dan zeker9 jouw CV en motivatiebrief op ter attentie van Lili Martens naar job@sos-kinderdorpen.be.


Vacature: Familiecoach

Als familiecoach ben je een expert op vlak van het begeleiden van de ouder-kind relatie. Je gaat een werkalliantie aan – op wekelijkse basis-  met de biologische ouders en hun kind(eren) om de veiligheid in hun gezin te verbeteren, de opvoedingsvaardigheden van de biologische ouders te vergroten en de relatie met hun kinderen te versterken. Dit alles met bedoeling om de thuissituatie weer veilig te maken en de ouders in staat te stellen terug goed genoeg te kunnen ouderen en opvoeden zodat ze samen opnieuw verder kunnen.


Vacature: Begeleider (contract van bepaalde duur (1,5maand))

Als begeleider draag je bij aan een nieuwe familiale omgeving waar deze jongeren gewoon weer jong kunnen zijn, ze tot rust kunnen komen en terug vertrouwen kunnen krijgen in zichzelf. Je werkt samen in een team van vijf begeleiders. Je staat onder de verantwoordelijkheid van de coördinator. Je maakt verder deel uit van een team van zes begeleiders en een sociaal werker.


Stageplaats: Projectbeheer Ontwikkelingssamenwerking

Wil je graag een stage doen in het beheer van projecten in ontwikkelingssamenwerking? Ben je beschikbaar voor een stage in ons kantoor in Brussel, voor een periode van minstens drie maand? Stuur dan je cv én motivatiebrief (inclusief je persoonlijke verwachtingen en eventueel die van je school) naar job@sos-kinderdorpen.be. Omdat onze contacten vooral Franstalig zijn, verwachten we een zelfstandigheid in het gesproken en geschreven Frans.


Spontaan solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be. Bedankt!