Jobs en stages

Zet je jezelf graag op dagelijkse basis in voor kinderen? Heb je interesse om je bij het team van SOS Kinderdorpen te voegen? Neem rustig de tijd om onze openstaande vacatures te bekijken.

Trainers in het kader van het project:

" Een veilige plek om groot te worden: traumasensitieve zorg voor kinderen een plaats geven "

SOS Kinderdorpen België implementeert, in samenwerking met het internationale hoofdkantoor van SOS Kinderdorpen, 5 andere nationale associaties (Griekenland, Servië, Hongarije, Bulgarije en Kroatië) en het Centre for Excellence for Children's care and protection (CELCIS), het project "" Een veilige plek om groot te worden: traumasensitieve zorg voor kinderen een plaats geven", ondersteund door de Europese Unie over de periode 2020-2022. In het kader hiervan is SOS BE op zoek naar trainers.

De rol van de trainers omvat:

  • Het deelnemen aan de Training of Trainers om zo de nodige vaardigheden en kennis te verwerven over vorming, trauma sensitieve zorg en de opvang van kinderen en jongeren die een trauma opliepen in hun kindertijd.
  • Het organiseren van nationale opleidingen (België) over traumasensitieve zorg aan professionals uit de sector.
  • Deelnemers aan de nationale opleidingen op afstand coachen bij de praktische toepassing van de tijdens de opleiding verworven kennis.
  • Deelnemen aan de evaluatie na de opleiding.
  • Workshops organisatieontwikkeling geven aan organisaties die deelnemen aan het project.


Meer informatie kan u terugvinden in de vacature. Klik hier voor de volledige jobomschrijving.

Solliciteren kan tot en met 30 september 2020.


Vacature: Begeleider (vervanging)

Hejmo biedt een nieuwe thuis aan 9 niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. We scheiden broers en zussen niet en respecteren ook andere familiebanden. De kinderen krijgen bij Hejmo ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Ze worden gemotiveerd om een schools parcours uit te zetten, ze krijgen de kans om aan vrijetijdsbesteding te doen en om een sociaal netwerk uit te bouwen. Als begeleider draag je bij aan een nieuwe familiale omgeving waar deze jongeren gewoon weer jong kunnen zijn, ze tot rust kunnen komen en terug vertrouwen kunnen krijgen in zichzelf. Je staat onder de verantwoordelijkheid van de coördinator. Je maakt verder deel uit van een team van zes begeleiders en een sociaal werker.

Als deze uitdaging je interesseert, stuur dan je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be.


Vacature: Simba-ouders

Als Simba-ouder bied je één of twee kinderen een warme thuis. Dat doe je op dagelijkse basis voor een periode tot maximaal anderhalf jaar, in je eigen huis of, indien niet mogelijk, in een huis van SOS Kinderdorpen. Je bent de veilige basis van de kinderen: je bent op een sensitieve, responsieve en positieve manier bezig met opvoeden en het opbouwen van een relatie. Tegelijkertijd help je de ouders om er opnieuw te zijn voor hun kinderen. Je maakt tijd voor hen en steunt hen in hun rol als opvoeder. Dat doe je natuurlijk niet alleen: ons pedagogisch team bouwt samen met jou aan positieve verandering binnen het gezin, zodat de kinderen terug naar een veilige thuis kunnen.

Ben je geïnteresseerd? Stuur je CV en motivatiebrief naar coördinatrice An Dewinter via An.Dewinter@sos-kinderdorpen.be


Stageplaats: Projectbeheer Ontwikkelingssamenwerking

Wil je graag een stage doen in het beheer van projecten in ontwikkelingssamenwerking? Ben je beschikbaar voor een stage in ons kantoor in Brussel, voor een periode van minstens drie maand? Stuur dan je cv én motivatiebrief (inclusief je persoonlijke verwachtingen en eventueel die van je school) naar job@sos-kinderdorpen.be. Omdat onze contacten vooral Franstalig zijn, verwachten we een zelfstandigheid in het gesproken en geschreven Frans.

Spontaan solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar job@sos-kinderdorpen.be. Bedankt!