• Home
  • “Ook na mijn leven zal ik bouwen aan een betere toekomst voor veel kinderen”

Testament

“Ook na mijn leven zal ik bouwen aan een betere toekomst voor veel kinderen”

30/04/2020 - Wonja vertelt waarom ze ervoor koos om SOS Kinderdorpen een warm plekje te geven in haar testament.

Wonja_april 2020

© Morten Ødegaard

Wonja (59 jaar) heeft heel haar leven met kinderen gewerkt. Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is voor kinderen om op te groeien in een stabiele, liefdevolle omgeving. In 1999 ontdekt ze het werk van SOS Kinderdorpen via de kleuterschool waar ze les geeft. De klasjes steunden er samen een kind dat opgroeide in één van de kinderdorpen. “Ik vond dat toen zo mooi, dat ik zelf ook SOS meter ben geworden.”

“Ik help graag anderen”, vertelt Wonja. “Mijn ouders waren heel gastvrije mensen. Ze hebben me geleerd dat als je iemand kan helpen, je dat altijd moet doen.” Daarom besloot Wonja ook een stapje verder te gaan in haar engagement. “Ik word binnenkort 60 jaar en ik heb geen erfgenamen. Daarom besloot ik om een deel van mijn bezittingen na te laten aan SOS Kinderdorpen. Veel mensen zijn verrast dat ik op mijn leeftijd al een testament opmaakte. Maar voor mij is het net belangrijk om dit te doen als ik nog jong en in vorm ben.”

“SOS Kinderdorpen heeft me hier ook goed in begeleid. Ze hielpen me om na te denken over details waar ik zelf niet aan gedacht zou hebben. Het is voor mij een geruststelling te weten dat alles met zorg behandeld zal worden. Zo kan ik ook na mijn leven nog bouwen aan een betere toekomst voor veel kinderen.”

Getuigenis neergeschreven door Torunn Gilje – SOS Kinderdorpen Noorwegen

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter