• Home
  • Bouwen aan veerkracht in tijden van nood

Bouwen aan veerkracht in tijden van nood

Dankzij onze sterke lokale aanwezigheid in 135 landen kunnen we snel en efficiënt mee noodhulp organiseren bij natuurrampen of oorlog. Onze focus ligt daarbij op de veerkracht van de meest kwetsbare kinderen en families.

Vanuit een sterke lokale verankering

Slaat het noodlot toe in een regio waar wij actief zijn, dan bieden we altijd hulp vanuit onze sterke lokale verankering. Die blijkt in noodsituaties steeds van onschatbare waarde. Geen verhaal van invliegen, hulp bieden en weer weg. Wel één van wij blijven bouwen aan de veerkracht van families, voor, tijdens en ook jaren na de ramp.


Samen met overheden en andere hulporganisaties

We stemmen onze noodhulp af op de diensten die overheden en andere hulporganisaties bieden. Zo kan elke organisatie doen waar zij het beste in is.


Focus op de meest kwetsbare kinderen en families

We concentreren ons daarbij op:

  • Opvang en veiligheid van onbegeleide kinderen, inclusief familiehereniging.
  • Kindvriendelijke ruimtes, zodat kinderen veilig zijn en ouders de handen even vrij hebben.
  • Psychologische begeleiding, zodat kinderen de veerkracht vinden om wat gebeurde te overwinnen.

En ook in noodgevallen houden we een duurzaam effect voor ogen. We brengen families terug samen, vermijden dat kinderen hun families verliezen, bouwen aan de veerkracht van families. Want familie, heb je voor het leven. 

Ontdek onze projecten in België en wereldwijd

Met ruim 2.600 projecten wereldwijd hebben we een impact op het leven van goed 800.000 mensen. Hier ontdek je alvast een greep uit die projecten