• Home
  • Bouwen aan veerkracht in tijden van nood

Bouwen aan veerkracht in tijden van nood

Dankzij onze sterke lokale aanwezigheid in 138 landen kunnen we snel en efficiënt mee noodhulp organiseren bij natuurrampen of oorlog. Onze focus ligt daarbij op de veerkracht van de meest kwetsbare kinderen en families.

Vanuit een sterke lokale verankering

Slaat het noodlot toe in een regio waar wij actief zijn, dan bieden we altijd hulp vanuit onze sterke lokale verankering. Die blijkt in noodsituaties steeds van onschatbare waarde. Geen verhaal van invliegen, hulp bieden en weer weg. Wel één van wij blijven bouwen aan de veerkracht van families, voor, tijdens en ook jaren na de ramp.


Samen met overheden en andere hulporganisaties

We stemmen onze noodhulp af op de diensten die overheden en andere hulporganisaties bieden. Zo kan elke organisatie doen waar zij het beste in is.


Focus op de meest kwetsbare kinderen en families

We concentreren ons daarbij op:

  • Opvang en veiligheid van onbegeleide kinderen, inclusief familiehereniging.
  • Kindvriendelijke ruimtes, zodat kinderen veilig zijn en ouders de handen even vrij hebben.
  • Psychologische begeleiding, zodat kinderen de veerkracht vinden om wat gebeurde te overwinnen.

En ook in noodgevallen houden we een duurzaam effect voor ogen. We brengen families terug samen, vermijden dat kinderen hun families verliezen, bouwen aan de veerkracht van families. Want familie, heb je voor het leven. 

Jouw gift voor kinderen in onze projecten in België en wereldwijd

Met verschillende projecten in België en 137 andere landen helpen we kinderen om sterk op te groeien. Steeds op maat, aangepast aan de noden van het kind. Jouw steun gaat rechtstreeks naar deze projecten.