• Home
  • Bouwen aan de zelfredzaamheid van jongvolwassenen

Bouwen aan de zelfredzaamheid van jongvolwassenen

De meeste jongeren beheersen op hun achttiende verjaardag nog niet alle vaardigheden om een zelfstandig leven op te bouwen. Daarom begeleiden we hen ook nadien nog met het verwerven van die vaardigheden en het opzetten van een toekomstproject. Tot ze op eigen benen kunnen staan. Want familie heb je voor het leven.

Tijd om te leren

We leren kinderen van jongs af aan om verantwoordelijkheid op te nemen, beslissingen te nemen, voor zichzelf en anderen te zorgen. Want dat zijn zaken die je niet leert in één dag.

Tijd om te groeien

We geven iedere jongere de tijd om te groeien, volgens zijn of haar unieke ontwikkelingstraject. We begeleiden hen daarbij en leren hen omgaan met de uitdagingen in het leven. Zoals een budget beheren, het huishouden doen, administratie organiseren… Dat doen we met een aanpak op maat voor elke jongere.

Tijd om te gaan

We bepalen samen wanneer ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. En dan zetten we hen op weg met een toekomstproject: een opleiding, een job, een carrière.

En of het nu is voor een bezoekje, een schouder om op te huilen of om een tijdje terug ‘thuis’ te komen wonen: we blijven er altijd voor hen zijn. Want familie heb je voor het leven. 

Ontdek onze projecten in België en wereldwijd

Met ruim 2.600 projecten wereldwijd hebben we een impact op het leven van goed 800.000 mensen. Hier ontdek je alvast een greep uit die projecten