Donate a spot

Donate a Spot is een creatieve manier om zonder financiële middelen toch over ons werk te kunnen vertellen. Dankzij de inzet van de bedrijfswereld kunnen we zo duizenden mensen sensibiliseren over het belang van een veilige en warme plek voor kinderen.

Ook als goed doel is het belangrijk dat mensen je organisatie en projecten kennen. Want onbekend is onbemind. Als we willen dat mensen onze projecten voor kinderen ondersteunen, moeten ze onze organisatie eerst wel kennen. Alleen: daar hebben we heel weinig middelen voor. We willen immers dat de giften van onze donateurs rechtstreeks naar onze projecten gaan.

Daarom riepen we het concept 'Donate a Spot' in het leven. Een creatieve manier om toch over ons werk te kunnen vertellen, zonder dat het ons geld kost.


Hoe werkt het?

Heel simpel: we vragen merken die een TV campagne plannen om een aantal spots aan SOS Kinderdorpen te schenken. En heel wat bedrijven werken daar met veel plezier aan mee! Om duidelijk te maken dat het om een donatie gaat, bedankt SOS Kinderdorpen het merk in de spot.

De voorbije jaren deden Engie, Samsung, Dr. Oetker, Peugeot, Telenet, Proximus, Nespresso, de Nationale Loterij, KBC/CBC, Orange, IP Belgium, Coca-Cola, Base, Mondelēz en Spadel al mee.

Hieronder vind je alvast een aantal voorbeelden. 

Wil je ook graag advertentieruimte doneren? Contacteer François Dufour via françois.dufour@sos-kinderdorpen.be of via 02 538 57 38.