• Home
  • Een thuis zoals onze vriendjes

Een thuis zoals onze vriendjes

Hallo, ik ben Rocco en ik ben vijf jaar. Ik heb twee zusjes, Suri en Tia. Ik kan al veel zelf. Maar er zijn ook dingen die ik nog niet kan. Daarvoor heb ik grote mensen nodig. Onze mama voelt zich niet zo goed. En papa is eigenlijk niet veel thuis. Ik weet niet echt waarom. Bij mijn vriendjes is dat anders denk ik. Wij willen graag een thuis zoals onze vriendjes.

Hallo,

Ik ben Rocco en ik ben vijf jaar. Ik heb twee zusjes, Suri en Tia. Suri is drie en Tia is nog een baby’tje. 

Ik kan al heel veel zelf. Boterhammetjes smeren, tanden poetsen, mij aankleden en mijn zusje Suri ook.

Er zijn ook dingen die ik nog niet kan. Alleen naar school gaan, daarvoor ken ik de weg nog niet. Of een flesje warm maken voor Tia, ik weet niet hoe dat moet.

Tia weent veel. En eigenlijk weet ik niet heel goed waarom. Ik zeg haar dan dat het wel goed komt, dat mama er snel zal zijn. Maar soms is dat niet zo.

Onze mama voelt zich niet zo goed. Ze is veel ziek. Ik denk dat ze verdrietig is. Ze probeert wel. Om met ons te spelen en voor Tia te zorgen. Maar ik denk dat ze het moeilijk vindt. En papa is eigenlijk niet veel thuis. Ik weet niet echt waarom.

Bij mijn vriendjes is dat anders denk ik. Lena van mijn klas zegt dat haar papa elke avond eten maakt. En Arthur zegt dat zijn mama altijd een verhaaltje leest als hij gaat slapen. Dat wil ik eigenlijk ook heel graag.

Misschien kunnen mijn papa en mijn mama dat ook wel? Als er iemand eerst voor hén zorgt en weer sterk maakt? En dat wij dan even bij één van onze vriendjes gaan wonen of zo? Dan kan onze mama wat rusten en onze papa beter werk vinden. Mama en papa komen dan wel op bezoek natuurlijk hé. Heel veel. Omdat ze ons graag zien. En omdat ze ons missen.

Wij willen graag een thuis zoals onze vriendjes, dat is onze grootste wens.

Rocco, Suri en Tia

Zou jij kinderen als Rocco, Suri en Tia tijdelijk de thuis kunnen bieden waar ze van dromen?

Beroepsmatig en bij jou thuis? Ergens in Oost-Vlaanderen? Dan ben jij misschien wel geknipt om Simba-ouder te worden. Schrijf je hieronder in voor een info-sessie! 

Om alvast een idee te krijgen van wat het betekent om Simba-ouder te zijn, kan je deze video bekijken.  

Kom naar onze info-avond voor Simba-ouders op xx september in Gent