Employee engagement

Het engageren van medewerkers, het is en blijft een boeiende uitdaging voor bedrijven. SOS Kinderdorpen denkt graag mee na hoe dat engagement ook vanuit de maatschappelijke rol van het bedrijf versterkt kan worden. Een aantal voorbeelden:

AG Insurance

AG Insurance, partner van het Belgian Olympic Team zette in het Olympische jaar 2016 een activatie op onder de medewerkers: « We are all Olympians ». Doel: de afstand al sportend overbruggen tussen Brussel en Rio de Janeiro. Per km werd een bedrag gestort tvv van de renovatie van een sportterrein aan het SOS Kinderdorp in Rio de Janeiro. Deze activatie werd bekroond met een nominatie op de HR Pioneer awards alsook de Belgian Sponsorship awards.

BASF

BASF vierde in 2014 haar 150ste verjaardag en daagde haar medewerkers uit zich voor te bereiden op een 5km of 20km loopevent. Van januari tot mei werden de medewerkers fysiek en mentaal klaargestoomd. Tegelijkertijd zamelden de medewerkers ook fondsen in tvv een waterproject in Uganda. Dat bedrag werd verdubbeld door BASF. Meer dan 30% van het personeel deed actief mee. Deze uitdaging werd bekroond met een award in ‘employee engagement’ op de Belgian sponsorship award alsook een een nominatie op de HR Pioneer awards.