Financiële vragen

Leer meer over de verschillende betaalmogelijkheden, fiscale aftrekbaarheid, het aanpassen of stopzetten van maandelijkse steun.

Welke betaalmiddelen kan ik gebruiken om SOS Kinderdorpen te steunen?

  1. Geldige kredietkaarten of bankkaarten
    We accepteren zowel kredietkaarten als bankkaarten. 
  1. PayPal
    Als je de donatie hebt bevestigd, word je doorgeleid naar de inlogpagina van PayPal. Log hier in op je PayPal-account en bevestig de betaling.

Hoe zit een domiciliëring in mekaar?

Als je je inschrijft via onze website voor een maandelijkse donatie, dan geef je je akkoord om maandelijks een zelfgekozen bedrag van je rekening over te schrijven. Wij geven die opdracht door aan je bank en je hoeft zelf niets meer te doen. Eenvoudig, snel en gemakkelijk. 

Is mijn steun fiscaal aftrekbaar?

Ja. Zodra je giften in één jaar meer dan 40 euro bedragen, kan je die inbrengen in je belastingen en trek je 45% van je gift terug. In de loop van de maand maart (van het jaar volgend op het jaar waarin je de gift deed) sturen we je automatisch een fiscaal attest toe. Zo betaal je dus eigenlijk geen 30 euro per maand, maar 16,5 euro.

Hoe kan ik mijn maandelijkse bijdrage aanpassen?

Om je maandelijkse bijdrage aan te passen volstaat het om een mailtje te sturen naar welcome@sos-kinderdorpen.be of te bellen naar het nummer 02 538 57 38. We kunnen dan het bedrag meteen voor je aanpassen.

Wat als ik mijn maandelijkse steun of domiciliëring op een dag (tijdelijk) moet stopzetten?

Dan blijft het project gewoon bestaan, want onze zorg voor de kinderen is onvoorwaardelijk. Maar we zullen je steun wel heel erg missen.

Je mag ons dan een mailtje sturen via welcome@sos-kinderdorpen.be of bellen op het nummer 02 538 57 38. We kunnen de domiciliëring meteen voor je opzeggen.

Wil je je maandelijkse steun enkel tijdelijk opzeggen? Dat kan ook. Laat het ons weten via e-mail of telefoon, dan brengen we dit voor je in orde.


Geef kinderen die er alleen voor staan de kans om sterk op te groeien.

Word meter of peter