• Home
  • Wat betekent SOS Kinderdorpen steunen?

Wat betekent SOS Kinderdorpen steunen?

Ontdek hier hoe je kinderen die er alleen voor staan kan helpen en wat SOS Kinderdorpen exact doet met de steun die jij geeft.

Wat doet SOS Kinderdorpen met mijn steun?

SOS Kinderdorpen geeft kinderen die er alleen voor staan opnieuw een warme thuis via heel wat projecten in verschillende landen. In onze SOS kinderdorpen bijvoorbeeld krijgen alle kinderen een thuis waar ze bij een SOS wonen, gezonde voeding krijgen, medische zorg ontvangen, onderwijs volgen,... Deze kosten kunnen we financieren dankzij de trouwe steun van onze donateurs. Concreet wordt 80% van iedere donatie rechtstreeks geïnvesteerd in onze projecten en de overige 20% in een gezonde organisatie. Meer hierover kan je lezen in ons jaarverslag.


Hoe kan ik SOS Kinderdorpen steunen?

Er zijn verschillende manieren om SOS Kinderdorpen te steunen via een donatie:

Hiernaast is het ook mogelijk om zelf een actie op te zetten om geld in te zamelen ten voordele van SOS Kinderdorpen.

 Ook als bedrijf kan je kinderen die alleen opgroeien helpen via een donatie of een partnerschap.

Wat gebeurt er concreet met mijn maandelijkse bijdrage?

Met je maandelijkse bijdrage steun je rechtstreeks de projecten van SOS Kinderdorpen. Dat betekent dat 80% van jouw donatie rechtstreeks naar onze projecten voor kinderen gaat. De overige 20% van je bijdrage gaat naar onze werking. Zo kunnen wij een professionele service garanderen.

Indien je meter of peter wordt van een kind, gaat 60% van je bijdrage rechtstreeks naar het kind en het kinderdorp dat je steunt. Zo groeien de kinderen op in optimale omstandigheden en krijgen ze alle zorgen die ze nodig hebben: voeding, kledij, onderwijs, medische zorg, sport en ontspanning… Twintig percent van je bijdrage wordt besteedt aan andere projecten waar de nood het hoogst is, en de overige twintig percent gaat naar onze werking.
Geef kinderen die er alleen voor staan de kans om sterk op te groeien.

Word meter of peter