• Home
  • Geef jij kinderen in België een warme thuis?

Geef jij kinderen in België een warme thuis?

Met veel liefde zorgt Simba-ouder Heidi voor haar kroostrijk gezin. Dit bestaat uit haar twee biologische kinderen, en de drie jonge zusjes die ze momenteel opvangt. Dag en nacht staat ze voor hen klaar. In tussentijd werkt ze voor de zusjes aan een veilige terugkeer naar de biologische ouders. En samen met Heidi, zijn er nog Simba-ouders en liefdevolle begeleiders die een warme thuis geven aan de kinderen in België. Word meter of peter van onze Belgische projecten, en geef kinderen hier opnieuw een veilig en liefdevol nest.

De eerste duizend dagen van kinderen

De eerste duizend dagen van kinderen zijn cruciaal voor hun verdere ontwikkeling. Krijgen kinderen in die periode niet de liefdevolle zorg en aandacht die ze nodig hebben, dan kan dat gevolgen hebben voor de rest van hun leven. Voor de ontwikkeling van de hersenen, voor de emotionele stabiliteit, voor de weerbaarheid van lichaam en geest.

Bij de Simba-ouders

De Simba-ouders van SOS Kinderdorpen vangen kinderen (0 tot 3 jaar) op die tijdelijk niet meer bij hun ouders terecht kunnen. in hun eigen huis, 24 uur op 24, om de gezonde ontwikkeling van de kinderen te waarborgen en hen veilig te laten hechten. Samen met een pedagogisch team gaan zij ook aan de slag met de ouders, op zoek naar positieve verandering binnen het gezin. Zodat de kinderen snel terug naar een veilige thuis kunnen.

Help kinderen aan een veilige en warme thuis

We willen dit model verder uitrollen, zodat nog meer jonge kinderen bij Simba-ouders terechtkunnen als het thuis even moeilijk gaat. En daar kan jij ons bij helpen. Kies ervoor om onze Belgische projecten te steunen, en steun dit onder andere mee. Klik hier om te ontdekken wat we nog allemaal doen voor kinderen in Belgie.

Kom bij ons team van maandelijkse gevers en bouw mee aan sterke families. Want groot worden kan je niet alleen.

Ik word meter of peter