SOS Kinderdorpen in de klas?

Kinderen van vandaag staan met beide voeten in de wereld. Ze weten wie Trump is, wandelen mee in de klimaatmars... Ze zijn geëngageerd. Soms zien ze, zeker in stedelijke context, dat andere kinderen het moeilijker hebben dan zij. Daar stellen ze zich vaak vragen bij.

Een SOS meter of peter live in je klas

Ruim 4000 mensen in België zijn SOS meter of peter en ondersteunen kinderen en families in België of wereldwijd. Ze steunen met een maandelijkse bijdrage en blijven via updates op de hoogte. Misschien wilt er wel één van onze SOS meters of peters uit jouw regio live in je klas komen getuigen? Stuur ons een mailtje via welcome@sos-kinderdorpen.be of vul het formulier hieronder in en we brengen het voor mekaar. 


Al spelend leren

THE PRIVILEGE GAME

Aan de hand van dit spel wordt snel duidelijk dat familie, context en privileges een grote impact hebben op jouw succes en geluk in het leven. Dit spel maakt kinderen bewust van wat er allemaal kan spelen en stelt clichés rond welvaart in vraag.

Download hier de speluitleg

Download hier de personages en stellingen


Alles voor je spreekbeurt

Ben je op zoek naar informatie over het werk van SOS Kinderdorpen voor je spreekbeurt? Dan ben je hier op de juiste plek. We hebben niet alles voor je voorgekauwd, je moet er zelf nog mee aan de slag. Maar op z'n minst heb je alle informatie bij mekaar. Veel succes! 

Download je spreekbeurtgidsHoe weet jij dat je mama of papa je graag ziet? 

Kinderen hebben meestal een aantal prachtige antwoorden klaar op zo'n vraag. Maar dat is lang niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. 1 kind op 10 groeit op zonder de liefdevolle zorg van een ouder, in belgië 1 op 25. Met onze "Ik weet dat je me graag ziet"-omdat kaartjes laat je kinderen daar op een fijne manier over nadenken. Wil je er graag een aantal voor in de klas? Stuur ons een mailtje naar welcome@sos-kinderdorpen.be en we sturen ze met plezier naar je toe! 

TIP: DIt is een héééél leuk idee voor moeder- of vaderdag. 

Download Mama-kaartje

Download Papa-kaartje

Download open kaartje

Laat ons weten wat je graag wilt doen!