• Home
  • Overweeg je een communicatiestage bij SOS Kinderdorpen?

Overweeg je een communicatiestage bij SOS Kinderdorpen?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van stagiairs die jou voorgingen? Neem hieronder dan zeker eens een kijkje naar hun getuigenissen.

Leen 

"Als masterstudent communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel had ik de mogelijkheid om stage te lopen bij een onderneming naar keuze. Dit is zeker een opportuniteit om leerstof om te zetten in de praktijk en om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is ook een ideaal moment om je talenten te ontdekken en om een duidelijker beeld te krijgen van wat je specifiek wil gaan doen in het werkveld.

Zelf had ik al twee stages achter de rug bij bedrijven binnen de profitsector als gevolg had ik weinig tot geen ervaring met de non-profitsector. Zo kwam ik uiteindelijk terecht bij SOS Kinderdorpen. Het kenmerkt zich door een kleine familiale omgeving waarbij er een hechte sfeer heerst tussen collega’s en je je snel thuis voelt. Tijdens mijn stageperiode wou ik me vooral focussen op het verleggen van mijn grenzen, de werking van de sector beter leren kennen en me verdiepen in strategische communicatie, hetgeen dat ik gekozen heb als afstudeerrichting. En ik moet zeggen dat ik deze doelstellingen toch ruimschoots heb bereikt in een korte periode van negen weken.

Enkele van de hoogtepunten van mijn stage waren bijvoorbeeld het samen voorbereiden van een evenement waar ik ook op aanwezig was, het creatief en grafisch uitwerken van campagnes voornamelijk voor de fondsenwerving en het ontwerpen van billboards die te zien waren in Brussel Nieuwstraat, Antwerpen Meir, Gent en Leuven.

Kortom een communicatiestage bij SOS Kinderdorpen biedt je de mogelijkheid om jezelf te leren kennen, je skills verder te ontdekken en ontwikkelen en dit allemaal in een omgeving waar het oké is om fouten te maken."

"Een kleine familiale omgeving waarbij er een hechte sfeer heerst tussen collega’s en je je snel thuis voelt"

Leen

Marie

"Met een beetje gezonde stress maar vooral bakken vol goesting begon ik 6 weken geleden aan mijn communicatiestage bij SOS Kinderdorpen als eerste werkervaring. Na het afronden van mijn bachelor Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven stond ik te popelen om mijn kennis eindelijk om te zetten naar de praktijk. Achteraf bekeken had ik nooit verwacht dat een stage mij zóveel zou bijbrengen zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Voor een kleine twee maanden lang kon ik ervaring opdoen in onder andere sociale media, het schrijven van blogberichten en grafisch ontwerp. Door het gevarieerde takenpakket, krijg je de mogelijkheid om te ontdekken waar je nu écht in verder wenst te gaan. Al vanaf dag één krijg je enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid en kan je onmiddellijk aan de slag gaan. Je komt terecht in een gemotiveerd team met vriendelijke collega's die steeds voor je klaarstaan.

Halverwege mijn stage kreeg ik de kans om een van de Belgische projecten te bezoeken, een ervaring die mij voor altijd zal bijblijven. Het was een echte 'eye-opener' en herinnerde mij waarom het zo belangrijk is dat we dit doen. SOS Kinderdorpen maakt echt een verschil in de samenleving en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Het is voor mij een stageplek waar je vooral enorm veel voldoening uithaalt!

Naast professionele vaardigheden, kan ik zeggen dat ik ook op persoonlijk gebied écht ben gegroeid. Deze stage laat je je grenzen verleggen en net dat stapje buiten je comfortzone nemen. Een stage bij SOS Kinderdorpen is leerrijk en onvergetelijk van de eerste tot de laatste dag, met leuke collega’s en een gezellige sfeer. Ik zou zo opnieuw kiezen om hier stage te doen!"

"Een stageplek waar je kan groeien zowel op professioneel als persoonlijk vlak en waar je vooral veel voldoening uithaalt!"

Marie