Togo

SOS Moeder- en kindhospitaal in Kara

Veel moeders en kinderen in Kara hebben geen toegang tot medische zorg. Mede daardoor overlijdt 1 kind op 12 voor de vijfde verjaardag. Dat wil SOS Kinderdorpen met het moeder- en kindhospitaal veranderen.

7.063 medische consultaties

per jaar

975 bevallingen

vonden plaats met aangepaste medische zorg

4.623 kinderen

kregen vaccinaties

Wat doet SOS Kinderdorpen?

Weinig medische zorg beschikbaar

Medische zorg is bijzonder schaars in Kara. Daardoor overlijden veel vrouwen en kinderen tijdens of na de zwangerschap en sterven veel kinderen aan vermijdbare aandoeningen als diarree of malaria.


Zwangerschappen begeleiden

De eerste zorg van het SOS Moeder- en kindhospitaal is dat zowel moeder als kind gezond uit de zwangerschap komen. De medewerkers van het hospitaal volgen zwangere vrouwen en risicovolle zwangerschappen van nabij op. Indien nodig, kunnen ze ook keizersneden uitvoeren.

"Onze eerste zorg: dat zowel moeder als kind gezond uit de zwangerschap komen"

Hilde Boeykens, Directrice SOS Kinderdorpen

Voorkomen is beter dan genezen

Het hospitaal besteedt ook ruim aandacht aan de strijd tegen ondervoeding en organiseert voorlichtingsmomenten rond gezonde voeding. Verder zorgt SOS in samenwerking met de overheid ook voor de vaccinaties van kinderen uit de buurt. Belangrijk, want een dergelijke preventie kan veel leed voorkomen


Medische brug met Sint-Augustinus


Het hospitaal wordt mee ondersteund door het Belgisch Sint-Augustinus Ziekenhuis in Wilrijk. Via hun netwerk en acties hebben ze niet alleen financieel bijgedragen, maar zorgen ze ook voor het versterken van de medische competenties van het lokaal personeel.

Contact

Stuur projectcoördinator Marie Bolis een mailtje via marie.bolis@sos-kinderdorpen.be of bel 02 639 09 75.

Ondersteunende partner

Ondersteunende partner

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter