• Home
  • Vaak gestelde vragen: een cadeau ten voordele van SOS Kinderdorpen

Vaak gestelde vragen: een cadeau ten voordele van SOS Kinderdorpen

Heb je nog vragen over het schenken van cadeau's aan vrienden of familie voor SOS Kinderdorpen? Kijk gerust hieronder of je het antwoord op je vraag terugvindt. Aarzel niet om ons te contacteren als je bijkomende vragen hebt via mail op welcome@sos-kinderdorpen.be of telefonisch via 02 538 57 38.

Wat geef ik nu eigenlijk?

Als je ervoor kiest om een geschenk aan een vriend(in) of familie te geven, help je ten eerste mee om kwetsbare kinderen in België of wereldwijd te steunen. Door een symbolisch cadeau te geven, help jij ze mee gelukkig maken. En dat geluk deel je dan met een vriend, collega of familielid door het weer aan hen cadeau te doen. Of je kan het natuurlijk ook voor jezelf kopen. Je ontvangt na jouw betaling een kaart via mail, die je kan personaliseren en afgeven aan je vriend(in) of collega.


Hoe werkt het?

Heel simpel: je kiest één van de cadeaus op de pagina en klikt verder naar de infopagina. Van daaruit kan je naar onze betaalpagina om op eenvoudige en veilige wijze online te betalen. Je krijgt na jouw betaling ook een kaart via mail opgestuurd, die je kan personaliseren en afgeven aan je vriend(in) of collega.


Krijg ik een fiscaal attest als ik een geschenk geef?

Ja. De geschenken die je hier koopt zijn namelijk giften. En een gift is fiscaal aftrekbaar (vanaf € 40 op jaarbasis). In 2020 is elke gift uitzonderlijk voor 60% fiscaal aftrekbaar in plaats van 45%.


Krijgen de kinderen ook echt dit cadeau?

Niet echt. De cadeaus zijn vooral symbolische cadeaus. Dat wil zeggen dat we niet elke keer bijvoorbeeld een knuffelbeer zullen kopen. Soms is er elders nog meer nood aan jouw steun. Dan zorgen we dat we met jouw geld steun kunnen bieden op die plaats. Maar het geld dat je stort komt wel ALTIJD bij de kinderen terecht!


Is mijn online betaling veilig?

Ja. Je kan in alle vertrouwen je gift doen via de beveiligde betaalpagina’s. Voor alle online betalingen werkt SOS Kinderdorpen samen met Mollie, dat behoort tot de marktleiders in Europa inzake online betalingsverkeer. De gegevens nodig voor je betaling (zoals je kredietkaartnummer) worden versleuteld via een beveiligde verbinding (SSL) om een maximale veiligheid te verzekeren. Bijgevolg kan je informatie niet onderschept worden bij het doorsturen naar onze website. SOS Kinderdorpen houdt deze gegevens niet bij.


Het verjaardagsfeest is vanavond al. Kan ik de kaart vandaag al krijgen?

Ja hoor! Daarom zijn deze cadeaus net zo handig. Zodra de betaling rond is, krijg jij van ons een mailtje. Daarin vind je dan de kaart die je kan afprinten en afgeven aan de jarige!