Ambassadeurs

Gabriel Rios

Gabriel Rios is een volbloed muzikant met wortels in Puerto Rico en al enkele jaren ambassadeur van SOS Kinderdorpen.

Gabriel Rios

Gabriel Rios: “Moeders van SOS Kinderdorpen zijn rocksterren”

In 2013 organiseerde hij tijdens Music for Life een concert in ‘The Flame’ voor SOS Kinderdorpen. Enkele maanden later trad hij op voor de gasten van Vincent Kompany’s gala ‘Go Crazy for Charity’. Daar kocht onze partner Electrabel een concert van de artiest, dat ze vervolgens aan het SOS Kinderdorp Chantevent schonken. Zo gaf Gabriel in oktober 2014 een huiskamerconcert voor de kinderen van ons Belgische kinderdorp.

“Dat optreden inspireerde me tot nederigheid. Ik besefte dat ik hen met mijn muziek één leuke avond bezorgde, terwijl de moeders die ik in het kinderdorp ontmoette er elke dag voor hen staan. Zij zijn even getalenteerd als rocksterren.”

Diezelfde avond opende Gabriel Rios ook het nieuwe familiehuis ‘le Hêtre’ in het kinderdorp. Daar vinden nu acht kinderen een nieuwe thuis.

Gabriel Rios over zijn ambassadeurschap voor SOS Kinderdorpen

“Ik wilde mij al langer inzetten voor liefdadigheid, maar ik wilde niet zomaar een som geld storten op een rekeningnummer. Toen ik in contact kwam met SOS Kinderdorpen, wist ik dat dit iets voor mij was.

Jongeren die er zo goed als alleen voor staan, worden over de hele wereld opgevangen in kinderdorpen. Die jongeren hebben vaak diverse achtergronden, maar toch worden ze door SOS moeders en vaders opgevoed als zoons en dochters. De families en kinderen krijgen hulp om voor zichzelf te leren zorgen. Dat gaat zoveel dieper.

Mijn ouders zijn er altijd voor mij geweest. Ze hebben me altijd gesteund zodat ik mijn dromen kon najagen, zelfs in het buitenland. Ik vond dat vroeger vanzelfsprekend. Maar nu zie ik hoe sommige kinderen moeten opgroeien zonder die steun. Ze zijn soms jaren bezig om die achterstand in te halen. Ik besef dat ik veel geluk heb met mijn ouders en die opvoeding die ze me gaven.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter