Ambassadeurs

Ik steun niet één kind, maar een volledig project

Hans Nagels steunt SOS Kinderdorpen sinds 2010. Hij ervaart het verhaal van SOS Kinderdorpen als heel warm, gericht op kinderen, en dus gericht op de toekomst. Het initiële concept van peter- en meterschap sprak hem erg aan, niet in het minst omdat zijn eigen kinderen op dat moment nog klein waren.

_SOS_Hans Nagels_resized-retouched

Hiervoor wil ik gaan, hier wil ik graag als regelmatige donor op mijn manier aan meewerken.

Hans Nagels

“Je wil dat kinderen het goed hebben,” zegt Hans. “Elk kind heeft recht op een onbezorgde jeugd, op warmte en op àlles wat ze nodig hebben om zich tot sterke volwassenen te ontwikkelen. Ik ben hier zeer mee begaan en ik voel dat dit leeft bij SOS Kinderdorpen. Hiervoor wil ik gaan, hier wil ik graag als regelmatige donor op mijn manier aan meewerken.”

Verbetering in peter - en meterschap

Voor Hans verliep de transitie van het steunen van één specifiek kind naar het steunen van een globaal SOS Kinderdorpen-project stapsgewijs. “In 2022 ontgroeide mijn petekind het dorp en kwam de vraag om het volledige Kinderdorp te steunen. Dat voelde eigenlijk net heel juist aan. Ik vond dat een heel slimme overgang. Sindsdien gaat onze steun naar àlle kinderen in plaats van naar één kind specifiek. Dat ervaar ik als democratischer en correcter. De steun voor het algemeen welzijn van een leefgemeenschap die nu wordt ingevuld, klopt veel beter. Bij mij is de overgang naar het nieuwe concept dus heel organisch verlopen. Toen SOS Kinderdorpen met de boodschap kwam dat het individuele peter-en meterschap als concept zou evolueren, kon ik dit enkel toejuichen. Deze aanpak voelt veel juister aan.”

De steun voor het algemeen welzijn van een leefgemeenschap die nu wordt ingevuld, klopt veel beter.

Hans Nagels

Ambassadeur zijn van SOS Kinderdorpen

“Ik praat wel eens met mensen over mijn engagement bij SOS Kinderdorpen. Het leuke hieraan is, dat je dan geregeld de reactie krijgt: ‘Ah? Wij ook!’ Het aantal mensen dat systematisch steunt, is niet zo zeldzaam als wordt gedacht." Hans weet niet of zijn enthousiasme overslaat op anderen en of dit een effect heeft op de steun aan SOS Kinderdorpen. “Ik ben geen werver he, ik laat de mensen helemaal vrij om met mijn ervaringen en verhaal te doen wat ze willen!” lacht hij.

Veiligheid voor kinderen is misschien wel het allerbelangrijkste.

Hans Nagels

Hongerig naar informatie over projecten

Hans komt SOS Kinderdorpen op verschillende domeinen tegen. “Ik lees jullie tijdschrift en het impactrapport van voor tot achter. Ook de verhalen uit Chantevent en de andere Belgische projecten volg ik met grote aandacht. Heel fijn wat er allemaal gebeurt.” Onlangs trof Hans SOS Kinderdorpen op de Affordable Art Fair in Brussel aan met een participatief project dat hem niet onberoerd laat, het Stadsjuweel. “Ik ben overtuigd van het belang van een kunstwerk voor slachtoffers van kinder-en jeugdtrauma’s. Ik ben aangenaam verrast dat dit samen met overlevers gemaakt wordt en een plek zal krijgen in hartje Brussel.” Het klopt ook helemaal in het grotere plaatje van SOS Kinderdorpen, vindt Hans. “Dit gaat ook over veiligheid voor kinderen en dat is misschien wel het allerbelangrijkste?”


Wie is Hans?
Hans werkt op de Dienst Geneeskundige Verzorging van het RIZIV, het instituut van de federale overheid dat zich richt op gezondheidszorg en uitkeringen voor alle mensen die onder de verplichte verzekering in België vallen.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter