Ambassadeurs

Jacques Borlée

Jacques Borlée, voormalig Belgisch sprintkampioen en coach van de Belgische 4x400m-ploeg, is de nieuwste ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Vooral zijn relatie met het kinderdorp in Kinshasa is er één van erg persoonlijke aard.

Jacques Borlée

Geboren in Kisangani

Jacques werd geboren in het Congolese Stanleystad (nu Kisangani), waar zijn vader Belgisch gouverneur was. Toen hij drie jaar oud was verhuisden zijn ouders en vertrok hij uit zijn geboorteland. Tot voor enkele jaren geleden was dat ook de laatste keer dat hij in DR Congo geweest was.

Terug naar Congo

In 2013 kwam daar echter verandering in. SOS Kinderdorpen trok samen met Jacques naar ons kinderdorp in Kinshasa. Hij gaf er een week lang elke dag atletiektraining aan de kinderen en die deden maar al te graag mee. Die terugkeer naar Congo was voor hem één van de redenen om zich te engageren als ambassadeur van SOS Kinderdorpen.

Lessen en schoenen

Sinds die week in Kinshasa zorgt Jacques er samen met ons voor dat er twee keer per week atletiekles wordt gegeven door een lokale universiteitsstudent. Daarnaast werden er ook sportschoenen opgestuurd naar het kinderdorp, zodat de kinderen nu naar hartenlust kunnen sporten.

Acerta Brussels Ekiden

Nu is Jacques Borlée ook officieel ambassadeur voor SOS Kinderdorpen. En hij zit niet stil. Samen met zijn zonen Kévin, Jonathan en Dylan en zijn dochter Olivia liep hij in 2015 (net zoals het jaar daarvoor) mee in de Acerta Brussels Ekiden. Met de opbrengst van die aflossingsmarathon kunnen de kinderen uit het kinderdorp in Kinshasa een jaar lang naar school!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter