Ambassadeurs

Vincent Kompany

"Bij SOS Kinderdorpen geven ze kinderen in moeilijke omstandigheden weer een thuis en een kans om hun dromen waar te maken."

Vincent Kompany

Internationaal ambassadeur…

Na 8 jaar ambassadeurschap voor SOS Kinderdorpen België nodigde de internationale koepelorganisatie van SOS Vincent in 2014 uit om SOS Kinderdorpen ook wereldwijd te vertegenwoordigen. Vincent verzekerde de titel met trots en waardigheid te dragen: “Deze nominatie is voor mij een hele eer. Ik heb het werk van SOS Kinderdorpen op verschillende plaatsen in de wereld gezien. Ze helpen kwetsbare kinderen die de hele wereld lijkt te vergeten. En voor ieder van hen maakt SOS Kinderdorpen een wereld van verschil. Daarom aanvaard ik met heel mijn hart de rol van internationaal ambassadeur.”

Bij SOS Kinderdorpen geven ze kinderen in moeilijke omstandigheden weer een thuis en een kans om hun dromen waar te maken.

Vincent Kompany

En Vincent is niet alleen één van de gezichten van SOS Kinderdorpen. Hij zette ook zelf al verschillende acties op om SOS Kinderdorpen te steunen. Op 21 mei 2014 organiseerde hij met de steun van Studio Brussel ‘Go Crazy for Charity’, een spetterend feest waarvan de opbrengst integraal naar SOS Kinderdorpen en sociale voetbalclub BX Brussels ging. Enkele weken later veilde hij na de wedstrijden tegen Algerije, Rusland en de Verenigde Staten op het WK 2014 zijn wedstrijdshirts. Ook deze acties kwamen SOSKinderdorpen en BX rechtstreeks ten goede.

…met een hart voor DR Congo

Als ambassadeur voor SOS Kinderdorpen bezocht Vincent al meermaals onze projecten in de DR Congo. Vincent: “Ik heb een hekel aan onrecht. In dit land groeien miljoenen kinderen op die de kans niet krijgen om van hun leven iets te maken. Ik vind dat een misdaad. Ik ben zelf met achterstand aan het leven begonnen – ook in België start niet iedereen op gelijke voet – maar ik had op zijn minst een paar ontsnappingsmogelijkheden. Die zijn er hier niet.”

“Ik wil dat er – al was het maar voor een paar honderd van die kinderen – wel uitwijkmogelijkheden komen”, vervolgt Vincent. “Dat ze wel een goeie scholing krijgen, dat ze waarden en normen leren, dat hen verantwoordelijkheidszin wordt bijgebracht. Ik zal het land daarmee niet veranderen, maar zij later misschien wel. Hoe meer kinderen kansen krijgen, hoe beter de toekomst van Congo eruitziet.”

Wereldwijd de geest van SOS uitdragen

Telkens Vincent er de kans toe krijgt, zet hij SOS Kinderdorpen nationaal of internationaal in de kijker. Voor het afscheidsevenement van Kim Clijsters, bijvoorbeeld, praatte hij in Taxi Corsari uitgebreid over zijn engagement voor SOS Kinderdorpen (zie video). En tijdens zijn laatste tour doorheen Azië met Manchester City had hij ook op de Amerikaanse zender CNN lovende woorden over voor SOS Kinderdorpen. Op die manier helpt Vincent ons om meer mensen te bereiken, cruciaal voor een organisatie als SOS Kinderdorpen.

In juli 2012 zette Vincent trouwens al zijn handtekening onder een driejarige samenwerking tussen Manchester City en SOS Kinderdorpen. Omwille van City’s sterke affiniteit met Azië, waar de Premier League sterk gevolgd wordt, besloot de club het Opleidingscentrum voor SOS moeders in China te ondersteunen.

Een betrokken partner

Hilde Boeykens (Managing Director SOS Kinderdorpen België) vertelt over Vincent’s betrokkenheid bij dit partnerschap:

“De manier waarop hij zijn ambassadeurschap voor SOS Kinderdorpen uitdraagt is hartverwarmend. Dat dit nu ook zijn club heeft geïnspireerd om een project in China te steunen, is daar een mooi bewijs van. Zijn ambassadeurschap reikt verder dan de grenzen van België en raakt nu zoveel mensen over heel de wereld.”

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter