• Home
  • Vlaamse topartiesten zingen Regenbooglied voor SOS Kinderdorpen

Ambassadeurs

Vlaamse topartiesten zingen Regenbooglied voor SOS Kinderdorpen

15/07/2020 - Dit is wat er gebeurt als negen Vlaamse topartiesten samen de studio inkruipen, allemaal vanuit het rotsvaste geloof dat elk kind moet kunnen blijven dromen van een veilige en liefdevolle wereld om in op te groeien. Dat basisrecht is cruciaal, maar stond de voorbije periode opnieuw heel erg onder druk. Geniet van het Regenbooglied en blijf mee geloven in een wereld waarin kinderen 100% zorgeloos kind kunnen zijn.

IMG_8396

Deze artiesten zingen mee

Naast hun zangtalent, haalden Bart Peeters, Kris Wauters, Gene Thomas, Ruben Block (Triggerfinger), zangeres/drumster Isolde Lasoen, Sandrine Van Handenhoven (Idool), #likeme ster Pommelien Thijs en piepjong talent Tiany Michiels hun beste tekenkunsten boven. Ze schilderden samen met Ronny Mosuse een prachtige Regenboog tijdens de opnames in de studio, en zongen uit volle borst. En onze ambassadeurs Kim Gevaert en Tom Lenaerts, die zorgden voor de intro.

Een regenboog vol hoop

Ook al loopt het soms moeilijk in de wereld vandaag, kinderen moeten kunnen hopen dat het straks weer beter wordt. Kinderen moeten kunnen dromen van een veilige en liefdevolle plek, waar ze zorgeloos en vrij kind kunnen zijn. Want dat hebben ze nodig om gezond groot te worden.  

Alles komt goed.

Het symbool van de regenboog als teken van hoop komt overgewaaid uit Italië, een land dat zeer hard getroffen is door het coronavirus. Om kinderen ondanks alles hoop en vertrouwen te geven, tekenden de begeleiders van de Italiaanse SOS Kinderdorpen samen een regenboog met de slogan “andra tutto bene”, alles komt goed. Zodat ze het gevoel hebben dat ze best gelukkig mogen zijn, ook al is er een lockdown.” Vandaag is de regenboog uitgegroeid tot een internationaal symbool van hoop.


Mooie momenten vereeuwigd in een Pact

Om die hoop vast te houden, lanceerden we ook het Regenboog Pact. Hoewel de lockdown een moeilijke periode is, (her)ontdekken 7 ouders op 10 ook waardevolle momenten met hun kinderen. Het Regenboog Pact is een pact tussen ouders en kinderen waar ze elkaar beloven dat ze de mooie momenten die ze tijdens de lockdown samen beleefden ook nadien zullen verderzetten. En nu leeft de hoop verder in dit Regenbooglied.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter