• Home
  • Belgian Cats zetten zich in voor onze Leuvense projecten

Families in België

Belgian Cats zetten zich in voor onze Leuvense projecten

16-06-2023 - Vrijdag 9 juni mochten we onze Belgische nationale basketbalploeg verwelkomen in onze projecten in Leuven. Daags nadien stond hun laatste oefenwedstrijd voor de Belgian Cats naar het EK trekken in het teken van deze projecten.

Belgian cats (2)

Schattenjacht en popcorn

Na een warm welkom op de Scheutsite in Kessel-Lo, waar we onze twee Leuvense projecten organiseren, deelden we de atleten op in twee groepen. De ene helft ging een partijtje popcorn (basketbalspelletje) spelen met onze jongeren van Hejmo, opvanghuis voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen. De andere helft ging op schattenjacht met de Oekraïense kinderen van onze kindvriendelijke ruimte. 

"Dit bezoek was een serieuze reality check. We hebben dan ook heel erg veel bewondering voor het werk dat jullie doen."

Belgian Cats

Op bezoek bij de Cats

Daags nadien was het de beurt aan onze kinderen en jongeren om op bezoek te gaan bij de Cats. Ze werden uitgenodigd om de laatste oefenwedstrijd voor het EK bij te wonen in Leuven. Een hele belevenis voor de kinderen en jongeren. Onze collega Michael was er ook bij: "Dat de kinderen en jongeren de match konden gaan kijken na de sterren ontmoet te hebben, was de kers op de taart. Voor onze Hejmo-jongeren was de wedstrijd bijna een soort reünie. Naast de jongeren die we er nu opvangen kwamen er ook jongeren mee die al twee-drie jaar op eigen benen staan. Echt een moment van verbinding."

Driepunter? Doneer drie euro.

Tijdens de wedstrijd riepen de Belgian Cats het publiek op om voor elke driepunter drie euro te doneren ten voordele van onze projecten in Leuven. Een mooi gebaar dat we vanuit SOS Kinderdorpen heel erg appreciëren. 

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter