• Home
  • Hoe was de vakantie voor kinderen in onze Belgische projecten?

Families in België

Hoe was de vakantie voor kinderen in onze Belgische projecten?

23/08/2023 – Even niets moeten. Vrij zijn. Ontdekken wat je écht graag doet. Elk kind verdient het om te kunnen genieten van zo'n zomervakantie. Maar als het thuis niet goed zit is dat lang geen evidentie.

Twitter Post (1)

Vakantie is geen evidentie

Als in een gezin elke cent geteld is, is er misschien geen ruimte voor een reis of uitstapjes. En als de spanningen in een gezin té groot zijn, is ook thuisblijven misschien geen pretje. De kinderen die we opvangen en begeleiden in onze Belgische projecten komen meestal uit een moeilijke familiale situatie. Daarom willen wij ervoor zorgen dat zij net als alle kinderen kunnen genieten van een deugddoende en avontuurlijke vakantie. Dat kan natuurlijk enkel dankzij de steun van onze partners en donateurs. Hieronder blikken we daarom graag samen met jou terug op de vakantie van de kinderen in onze Belgische projecten. 

Het regent, het regent, de pannekes worden nat. 

Toegegeven, de vakantie van ons Belgische kinderdorp Chantevent viel niet in de beste periode. Verdeeld in 3 groepen trokken de kinderen naar de Belgische kust, de Vogezen of de Côte d'Opale. Regenjassen waren vaker aan de orde dan zwembroeken, maar dat kon de pret niet bederven. Eind juli konden de kinderen en jongeren ook naar de Formule 1 Grand Prix van Spa-Francorchamps, dankzij de vzw Arc-en-Ciel. Een ervaring die ze niet snel zullen vergeten!

Hejmo op stap

Ook de jongeren van opvanghuis Hejmo in Leuven trokken erop uit. Naar de zee, naar de ardennen en naar het vakantiepark Hengelhoef in Limburg. Zorgeloos genieten van fijne momenten samen, dat is iets wat deze jongeren een groot deel van hun leven hebben moeten missen. En ook de thrills van een uitstapje naar Bobbejaanland geeft hen iets om te vertellen als ze straks terugkeren naar school. 

Verjaardagsfeest op Wonderweekend

Wij vieren dit jaar onze 60ste verjaardag en daar kwam natuurlijk ook een verjaardagsfeestje bij kijken! Op 20 augustus nodigden we daarom onze partners, collega's, vrijwilligers, donateurs én natuurlijk ook de kinderen uit onze Belgische projecten uit op ons verjaardagsfeest op Wonderweekend. Centraal element: volwassenen en kinderen die zich samen laten verwonderen door de Sprinkhaankoning, een levende reuzenboom, een zipline vanuit een kasteel...  De Oekraïense gezinnen die we ondersteunen in Leuven en de kinderen van ons Belgische Kinderdorp beleefden er alvast een fantastische namiddag. 

Bedankt aan al onze partners en donateurs om dit mee mogelijk te maken!

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter