• Home
  • Nood aan steun in deze moeilijke periode? Hier kan je terecht.

In de kijker Families in België

Nood aan steun in deze moeilijke periode? Hier kan je terecht.

23/03/2020 - De coronamaatregelen kunnen soms zwaar doorwegen. Op onze fysieke en mentale gezondheid, op ons stress-niveau, op onze relaties. Zeker als het ook voor de crisis soms al moeilijk liep. Maar weet één ding: je bent niet alleen. We zitten hier samen in en we komen er ook weer samen uit. Loopt het even uit de hand? Voel je je niet veilig? Ging er iemand bij je thuis over de schreef? Dan staan er heel veel mensen klaar om jou te helpen. Want met de juiste hulp, veer je weer recht. Hieronder lijsten we even op waar je terecht kan.

61002_compressed

1712: bel of chat bij vragen over geweld

Voor informatie, advies en doorverwijzing rond alle vormen van geweld en misbruik kan je tijdens de kantooruren terecht op het gratis nummer 1712. Je kan ook mailen en chatten met 1712. Op de site 1712.be vind je meer informatie. Email : https://1712.be/mail; Chat: https://1712.be/chat

We zitten hier samen in. We komen er ook samen weer uit.

Tele-onthaal: een anonieme babbel 

Soms wil je liever praten met iemand die jou niet persoonlijk kent en aan wie je je naam niet hoeft te zeggen. Op het gratis nummer 106 van Tele-Onthaal kan je daarvoor 24uur op 24 terecht bij een vrijwilliger. Online contact nemen om anoniem te chatten met een vrijwilliger kan ook alle dagen van de week: op www.tele-onthaal.be vind je wanneer en hoe.

Met de juiste hulp, veer je weer recht.

Nu praat ik erover, expliciet voor jongeren

Ben je minderjarig en heb je vragen over seksueel misbruik? Word je seksueel lastig gevallen? Word je vaak uitgescholden? Is er iemand die je fysiek pijn doet? Ken je iemand met zo’n probleem? Minderjarigen met vragen over seksueel misbruik, fysieke mishandeling en emotionele mishandeling kunnen hierover anoniem chatten met gespecialiseerde medewerkers op www.nupraatikerover.be.

Steun ons en help kinderen in nood!

Word meter of peter